rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Mercadona dona 100.000 litres de llet als Bancs dels Aliments de Catalunya

La cadena de supermercats ho repartirà a les comarques de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona
Imagen de archivo de un rótulo de la cadena de supermercados Mercadona.   | Mercadona

 

La cadena de supermercats Mercadona donarà un total de 100.000 litres de llet sencera de la marca Hacendado als quatre Bans dels Aliments que té repartits pel territori català —Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona—, complint així amb el conveni de col·laboració signat per ambdues parts. 

 

Aquesta setmana, els Bancs d’Aliments de Barcelona, Tarragona i Lleida ja han adquirit els seus litres de llet, a l’espera que, en els pròxims dies, també es reparteixi a les comarques gironines.

Vuit anys de conveni

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments va iniciar-se l’any 2010, coincidint amb la campanya de recollida d’aliments bàsics als supermercats i mercats. La relació iniciada fa vuit anys entre la cadena de distribució i l’entitat benèfica s’emmarca des de dues vessants: d’una banda, posar a disposició dels bancs dels aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments; d’altra banda, fer una donació de producte de primera necessitat per tal que els bancs dels aliments els puguin distribuir a les persones necessitades a través d’entitats benèfiques. 

Donació de productes a menjadors socials catalans

A més de la col·laboració amb el Banc dels Aliments de les quatre demarcacions catalanes, Mercadona també dona productes a diversos menjadors socials. Una donació que es realitza diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de la cadena de supermercats, els quals porten a cadascun dels menjadors els productes en les millors condicions de qualitat i seguretat.

 

Per exemple, a les comarques de Tarragona, Mercadona va donar, durant tot el 2017,  més de 600.000 quilos d’aliments i altres productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques, xifra que equival a més de 10.000 carretons de la compra.  Tanmateix, a les comarques lleidatanes, va donar prop de 140.000 quilos d’aliments i altres productes.