Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Més de 5.000 dones periodistes signen un manifest per donar suport a la vaga del 8 de març contra el masclisme

Àngels Barceló, Susanna Griso, Pepa Bueno o Ana Pastor són algunes de les comunicadores que ja han signat el document
Imatge d'arxiu d'una manifestació feminista a Tarragona.   | CatalunyaDiari.cat

 

Més de 5.000 dones periodistes de diversos mitjans, agències i gabinets de comunicació han signat un manifest en el qual donen suport a la vaga del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, convocada per diverses plataformes feministes i han demanat a totes «les seves companyes que se sumin a la mobilització».

 

El manifest —que va ser publicat el passat dijous 1 de març—  critica «la precarietat, la inseguretat social, la bretxa salarial, el sostre de vidre, l'assetjament sexual i els menysteniments» que pateixen les dones. A més, mostra la preocupació de les signants «per la visió parcial de la realitat que massa vegades ofereixen els mitjans» perquè hi «manca la presència i les aportacions de les dones». 

  

 

 

 

Contra el masclisme als mitjans

Tanmateix, el manifest reclama a les empreses periodístiques «transparència salarial i una revisió de categories, complements i criteris professionals que permetin acabar amb la bretxa salarial». Denuncia el sostre de vidre que hi ha a les direccions dels mitjans i de les companyies i reivindica el dret de les dones  «a ocupar llocs de poder i responsabilitat» i que se'ls «tingui en compte en les promocions professionals per a llocs intermedis». A més, critica que «els espais d'opinió i les tertúlies estan masculinitzats».
 

En el document també es critica «la inestabilitat laboral» de les dones freelance i de les «falses autònomes», una situació que denuncia que «s'ha convertit en habitual en els darrers anys». «Les dinàmiques de treball prioritzen el presentisme i la lliure disposició i són alienes a les necessitats de cura que tenen totes les persones», denuncien les dones periodistes.

 

A Catalunya, aquest manifest es llegirà el 8 de març als Jardins de Montserrat Roig de Barcelona a dos quarts d'una del migdia. A més, la seva lectura, fins ara prevista a Madrid, Barcelona i Sevilla, també s'ampliarà en diferents actes organitzats a Palma de Mallorca, Granada i Còrdova.
 

Primera vaga feminista a Espanya

Segons informa 'El Nacional', es tracta d'una iniciativa, que va néixer de forma espontània i casual entre un grup d'informadores amb l'objectiu de denunciar la bretxa salarial, la precarietat, la inseguretat laboral i l'assetjament sexual i laboral que pateixen les dones periodistes. Tanmateix, i gràcies a la missatgeria instantània i les xarxes socials, el manifest s'ha estès amb gran rapidesa i ha aconseguit unir a milers de periodistes.

 

Àngels Barceló, Susanna Griso, Pepa Bueno, Ana Pastor, Almudena Ariza, Ana Rosa Quintana, Macarena Berlín,  Rosa Montero, Rosa María Calaf, Maruja Torres o Soledad Gallego-Díaz són algunes de les comunicadores que han signat el document, que incideix en què «el feminisme també és necessari per millorar el periodisme».

 

Així doncs, aquest 8 de març es convoca totes les dones del món a una vaga feminista, i per primera vegada també a l'Estat espanyol. A Barcelona es farà una manifestació que començarà a la plaça Catalunya a les 18.30 hores.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris