Més de 32.000 alumnes faran la selectivitat aquesta setmana

Per primera vegada, 2.892 estudiants faran la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als estudis d’educació infantil i primària
32.000 alumnes catalans faran aquesta setmana els exàmens per entrar a la universitat  | Cedida

 

26.837 estudiants de segon de batxillerat i 2.474 de cicles formatius de grau superior s’examinaran de les proves d’accés a la universitat (PAU) entre el dimarts i el dijous d'aquesta setmana. Dissabte, 2.892 se sotmetran a les primeres proves d’aptitud personal per accedir als estudis d’educació. En total, seran més de 32.000 alumnes. Les PAU es divideixen en la fase general, obligatòria i amb cinc exàmens, i l’específica, voluntària per a tots els estudiants i que serveix per pujar nota. Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU podran entrar a la universitat. Les notes se sabran el 28 de juny.

En la fase general, els alumnes s’examinen de quatre matèries comunes (llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera, història o història de la filosofia) i una matèria a escollir que estarà vinculada a les matèries comunies d’opció. Així els estudiants podran escollir entre matemàtiques, llatí, història de l’art o història i fonaments de les arts, i matemàtiques aplicades a les ciències socials. En la fase específica, que poden fer els alumnes de batxillerat i també els procedents de cicles formatius de grau superior, es podran examinar de fins a tres matèries de modalitat entre 21 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcularà la nota que pot arribar als 14 punts. 

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

La prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació Infantil i Primària es desvincula, enguany, de les PAU i per primera vegada de la selectivitat. Els aspirants a mestres hauran de fer dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític i una altra de competència logicomatemàtica. Aquestes proves les hauran de passar tots els alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior que vulguin cursar estudis d’educació infantil o educació primària, és a dir, 2.892 estudiants. 

Les PAP seran el dissabte 17 de juny al matí, en cinc seus ubicades a Barcelona, Bellaterra, Girona, Tarragona i Lleida. Per superar la PAP amb la qualificació d’apte, cal que la mitjana aritmètica dels dos exàmens sigui de 5 sobre 10, i per poder fer la mitjana, cal que cadascun dels exàmens tingui una qualificació igual o superior a 4. La PAP té validesa indefinida. 
Els alumnes podran consultar els resultats de les proves a partir del 28 de juny per internet. Tots els estudiants que treguin més d’un 9 a la fase general, rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.