rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El mètode '4-7-8' per quedar-te adormit en menys de 60 segons

Les nits d'insomni poden solucionar-se amb una senzilla tècnica que consisteix a controlar la respiració
Podem aconseguir adormir-nos tan ràpid com volem. | Cedida

 

Què fer en aquestes nits en les quals hem de dormir però no podem? L'endemà cal matinar, sabem que és hora de dormir, però sembla que el nostre cos no opina el mateix. Malgrat estar sense energies, som incapaços d'agafar el son. Existeixen infinitat de suposats remeis casolans per aconseguir dormir en un moment. Hi ha qui beu un got de llet calenta abans de ficar-se al llit, uns altres opten pel típic truc de contar ovelletes, però la veritat és que cap d'aquestes coses ens ajuden tant com desitgem. No obstant això, existeix un mètode bastant efectiu i consisteix a controlar la respiració.

Aquest truc és conegut com el '4-7-8'. Per dur-ho a terme hem de començar inhalant. Cal col·locar la llengua de forma relaxada fent que estigui en contacte amb el paladar, llavors prenem aire pel nas mentre comptem fins a 4 mentalment. Després d'això haurem de contenir l'aire durant 7 segons, cosa que permet al cos absorbir l'oxigen i començar a relaxar-se. Finalment solament ens queda exhalar. Haurem de treure tot l'aire per la boca mentre comptem fins a 8, de nou, mentalment.
 

 

Perquè el mètode sigui efectiu haurem de repetir-ho de forma habitual al matí i a la nit, d'aquesta forma s'aconsegueix condicionar el cos i optimitzar l'efecte. Al principi realitzar 4 repeticions al matí i 4 a la nit hauria de ser suficient. Després de dos mesos serà més efectiu si es fan 8 repeticions a cada moment.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris