Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Milers de persones es manifesten a Santiago de Compostela en suport al referèndum de Catalunya

L'històric dirigent nacionalista gallec, Xose Manuel Beiras, alerta el govern de Rajoy que «si fan una barbaritat, ho pagaran»

 

L'històric dirigent del nacionalisme gallec Xosé Manuel Beiras ha alertat que el govern central «pot fer qualsevol barbaritat» per atallar l'intent del Govern català de celebrar el referèndum d'independència previst per a aquest diumenge 1 d'octubre. «Si fan una barbaritat, ho pagaran. Això no s'atura amb repressió», ha postil·lat. Així s'ha expressat el dirigent d'Anova a preguntes dels mitjans durant la manifestació convocada per la 'Plataforma Galiza amb Catalunya' en suport al referèndum d'independència català que ha congregat en el matí d'aquest dissabte a més de 3.000 persones a Santiago, tot i que alguns mitjans gallecs parlen de fins a 10.000 assistents.

«Si no ens mobilitzem ens tornaran a convertir en esclaus. No només als catalans, a tots nosaltres. Estic aquí en la meva condició de ciutadà gallec, nacionalista, d'esquerra, socialista de debò. Però també en la condició de ciutadà d'un Estat en el qual em sento negat dels meus drets fonamentals», ha afirmat Beiras. A continuació, ha recordat que el tribunal de Drets Humans de Nacions Unides ha emès un informe en el qual adverteix al Govern espanyol que «està vulnerant» drets fonamentals en la seva actuació per frenar el procés independentista a Catalunya.

 

 

Per això, ha emplaçat a no prendre una «posició neutral» enfront d'aquest conflicte, ja que creu que va més enllà d'una qüestió territorial. «Hi ha gent que pot pensar que no va amb ells. Va amb ells, va amb tots», ha incidit. Així, ha explicat que és «fonamental la manifestació de tots els demòcrates de l'Estat espanyol» enfront de «la violació i repressió per part de l'Estat espanyol dels drets i llibertats fonamentals» a través de l'actuació d'un govern central que, segons Beiras, està «aplicant un Estat d'excepció sense declarar-ho».

 

 

A continuació, ha remarcat, com ja va fer la passada setmana en un acte celebrat a Catalunya, que Espanya viu «una metamorfosi del feixisme» a través del «franquisme sense Franco». «L'Estat espanyol és un manicomi regit per sàdics i saquejadors», ha etzibat. Qüestionat sobre quin creu que pot ser la resposta del govern central aquest diumenge per impedir la votació del referèndum sobre la independència a Catalunya, Xosé Manuel Beirasha opinat que l'Executiu que dirigeix Mariano Rajoy «pot fer qualsevol barbaritat». «Si fan una barbaritat, ho pagaran. Això no s'atura amb repressió», ha conclòs.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris