Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Torra contraataca a la Fiscalia amb una nova pancarta

ÚLTIMA HORA

Brians ratifica el tercer grau a Oriol Pujol

Els millors roms de tot el món

Et presentem les 9 millors marques del mercat d’aquesta popular beguda, segons la revista GQ

El rom és una beguda molt popular a tot el món | Cedida

 

Ens hem preguntat: quin és el millor rom de tot el planeta? Tot i que respondre això implica un elevat grau de subjectivitat, hem fet una recerca a través d’internet per tal de confeccionar una llista que inclogui les millors marques de rom segons els parers dels experts en aquest camp.

 

Quines són les 9 marques de rom més ben valorades de tot el planeta?

Tot seguit examinarem els 9 millors roms que pots trobar a la venda segons una investigació de la revista britànica GQ. No els hem classificat seguint un ordre concret, sinó que cadascun d’ells té uns trets distintius que el converteixen en un rom molt singular si es compara amb altres varietats. El cost del rom de cadascuna d’aquestes marques és molt variable i pot oscil·lar entre els 35 euros —que equivaldrien al voltant de 800 pesos mexicans— i els 1.400 euros —una quantitat que s’eleva per damunt dels 30.000 pesos.

 

D’aquesta classificació en crida l’atenció el fet que totes les marques de rom esmentades s’elaboren al mar Carib, un indret on el segle XVII es va començar a estendre el costum de preparar i prendre aquesta beguda. Per aquesta raó, en l’àmbit cultural el rom sol vincular-se amb l’edat daurada de la pirateria.

 

9. Foursquare Rum Distillery Port Cask Finish

Es tracta d’un rom sec amb un gust molt fi, amb tocs afruitats i de cos mitjà que s’elabora amb una mescla de roms variats. La seva producció inclou tot un procés en el qual ha d’estar 6 anys en repòs: 3 anys dins de barrils utilitzats durant l’elaboració del bourbon i, tot seguit, 3 anys més en barrils de porto.

 

El rom Foursquare Rum Distillery Port Cask Finish es produeix a l’illa caribenya de Barbados i té un preu força moderat si el comparem amb els demés que trobem a la classificació: el seu cost ronda els 35 euros —o 800 pesos mexicans.

 

8. Appleton rare blend 12 years old

Jamaica és el lloc escollit per elaborar el rom de la marca Appleton Estate. Tot i que aquesta barreja de rom només té 12 anys d’antiguitat, se situa entre la llista dels millors del planeta. Està format per la combinació de 20 varietats de rom diferents, cosa que li confereix un gust molt especial amb notes de caramel, de cafè moca i de pell de taronja. El seu cost no s’allunya gaire del que acabem de veure: té un preu aproximat de 40 euros, és a dir, que val poc més de 900 pesos mexicans.

 

7. Reserva de la família Serrallés

El rom amb un cost més elevat de tot el rànquing és el Reserva de la família Serrallés, que produeix la destil·leria que també s’encarrega de l’elaboració del rom Don Q. De fet, es va començar a produir i comercialitzar amb la finalitat de retre homenatge als 150 anys de funcionament de l’empresa.

 

El gust d’aquesta classe de rom s’ha qualificat de «sec, suau i amb tocs afruitats» i cada ampolla està a la venda per un preu que s’enfila fins als 1.370 euros —és a dir, que arriba gairebé als 31.500 pesos.

 

6. Angostura Cask Collection No.1 French Oak Cask

Amb seu a l’illa de Trinitat, la casa Angostura és popular per la seva producció d’amarg d’Angostura, que és un suc de llima molt concentrat i molt popular a l’hora de preparar còctels diversos. Ara bé, també s’encarrega de la fabricació de roms molt apreciats pels aficionats a aquesta beguda alcohòlica.

 

En concret, aquesta varietat reposa durant un llarg període de 10 anys en barrils de roure nord-americà i, després, 6 anys més en barrils de roure que s’han fet servir per tal de produir conyac francès. Durant aquesta prolongada etapa en què envelleix adquireix un gust dolç, amb tocs que recorden la vainilla i diferents espècies. Es pot adquirir per uns 50 euros —uns 1.200 pesos mexicans.

5. Saint James Cuvée 250th Anniversary

La casa de rom Saint James va posar a la venda una edició especial limitada d’aquesta beguda amb l’objectiu de commemorar el seu 250 aniversari. En concret, aquest rom tan singular és sec, té un gust especiat i notes de fusta de roure. Es fabrica a l’illa caribenya de la Martinica —que està sota l’administració francesa— i s’obté a través de la mescla de diversos roms anyencs dels anys 1885, 1934, 1952, 1976 i 1998.

 

D’aquesta classe limitada del rom Saint James Cuvée únicament se n’han comercialitzat 800 ampolles, i per això té un cost molt alt —que se situa al voltant dels 625 euros o 15.000 pesos mexicans.

 

Algunes marques treuen a la venda roms especials per a celebracions importants | lavozdelmuro

4. Abuelo Centuria

Abuelo, una coneguda marca panamenya de rom, ha posat a la venda una edició limitada per commemorar els seus 100 anys d’existència. És l’Abuelo Centuria, una beguda alcohòlica amb un subtil gust de fruites i amb un cos mitjà, elaborada amb una base d’altres roms que tenen fins a 30 anys d’antiguitat i que es pot comprar a un preu de 140 euros —3.200 pesos mexicans.

3. Clément XO

Aquest rom —que a internet apareix en ocasions amb el nom anglosaxó de «Clément XO Rhum»— també prové de la Martinica i, segons la revista GQ, gaudeix d’un gust amb tocs de vainilla i d’unes aromes molt agradables que recorden els horts fruiters i els roures.

 

Es fabrica utilitzant el suc fresc que s’obté de la canya de sucre i la seva composició també inclou en part algunes classes de roms de la mateixa casa molt apreciats entre els experts i produïts el 1952, el 1970 i el 1976. Té un cost que se situa al voltant dels 180 euros o 4.100 pesos mexicans.

 

2. Havana Club Añejo 15 Años Gran Reserva

Havana Club és una marca de rom que està parcialment en mans del govern de l’illa de Cuba. La seva varietat Añejo 15 Años Gran Reserva es considera la classe més sofisticada d’aquest rom, amb un gust distingit que té notes de coco, de tabac i de roure. Segons el període és possible que costi molt aconseguir-ne una ampolla, i el seu cost està fixat al voltant dels 170 euros —o 4.000 pesos.

 

1. Diplomático Ambassador Selection

A dalt de tot de la classificació elaborada per GQ hi trobem el rom Diplomático Ambassador Selection. Es fabrica a Veneçuela i és el que té més bona valoració de tots els de la popular marca Diplomático, amb un gust que es considera afruitat i molt ric.

 

Aquest rom tan especial es deixa madurar durant un parell d’anys dins de barrils de xerès de Pedro Ximénez que abans havien emmagatzemat bourbon, i els entesos aconsellen prendre’l acompanyat d’un bon puro per gaudir d’una experiència única. Cada ampolla té un cost aproximat de 223 euros, que equivalen a uns 5.100 pesos mexicans.