rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El Ministeri d’Interior invertirà 2.400.000 euros en material de defensa per als antidisturbis de la Guàrdia Civil

La Prefectura d'Assumptes Econòmics de la Guàrdia Civil ha comprat 30.000 porres per als seus agents
Model de les noves porres que utilitzarà la Guàrdia Civil | Cedida

 

Fa unes setmanes diversos sindicats dels cossos de seguretat de l'Estat allotjats al «vaixell» del port de Barcelona, exigien unes millores urgents al govern espanyol, davant les «condicions miserables», en què es trobaven. Una de les millores, era l'equiparació salarial dels policies. Tal com ha informat el diari 'Més', a l'espera que el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, compleixi aquesta promesa, la Guàrdia Civil disposarà de nou material de defensa.

La primera quantitat de despesa en les noves eines de seguretat és de 2.400.000 euros nets. La Prefectura d'Assumptes Econòmics de la Guàrdia Civil ha comprat 30.000 «defenses extensibles amb les seves fundes», és a dir, «porres» pels agents. Aquest dilluns, 6 de novembre, el BOE ha publicat l’anunci de la nova adquisició d’aquest tipus d’armes, per a la seguretat, que aniran repartides al cos de seguretat de l’Estat. Segons la revista especialitzada ‘Defensa’, aquestes unitats en repartiran en tres anualitats de 10.000 unitats entre 2018 i 2019. Cada porra té un cost d’uns 80 euros la unitat —sense incloure impostos—. Es preveu que les entregues finalitzin el 30 de juny de 2020.

En concret, aquesta nova eina es tracta d'un dispositiu format per tres seccions tubulars. Es despleguen per inèrcia i es queda bloquejada per fricció. La punta és rodona. Consta d'una longitud d'uns 530 mil·límetres, i un pes aproximat de mig quilogram. Aquesta, va en una funda ajustada al cinturó i amb un mànec d'escuma adherent. Fins al moment, aquests equips s'han adquirit a la firma catalana Andreu Soler Associats (AASIAS), la mateixa empresa que també imparteix cursos al personal que hagi d'utilitzar aquest material de seguretat.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris