Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La misteriosa esquela publicada a 'La Vanguardia': «Ha mort sense haver aportat res»

Un escrit en català i un altre en castellà, però amb diferències significatives
Imatge de l'esquela en castellà d'Emilio Miró Paniello publicada a 'La Vanguardia' | La Vanguardia

 

Com cada dia, el diari 'La Vanguardia' ha dedicat avui, divendres 9 de febrer, una de les seves pàgines a les necrològiques. No obstant això, avui no ha sigut un dia qualsevol, ja que el mitjà presentava una esquela molt curiosa dedicada a Emilio Miró Paniello, un home de Barcelona que moria el passat 6 de febrer amb 77 anys. 

 

Es tracta de dues esqueles, una en català i l'altra en castellà, però amb informacions bastant diferents. A l'esquela en castellà, però, trobem una dada ben curiosa: «ha dejado este mundo sin haber aportado nada de interés». Tanmateix, en cap moment de l'esquela es menciona l'edat d'Emilio, ni on ha viscut, ni el dia que va morir. No obstant això, i com diu el periodista Albert Om a 'Rac1' «per poc que hagis viscut, alguna cosa deus deixar». 

 

 

«Tothom modifica alguna cosa»

D'altra banda, i malgrat no presentar un to tan pessimista, l'esquela en català tampoc es queda curta. En aquest cas, però sí que ens informen de l'edat d'Emilio, d'on vivia i del dia de la seva mort. Això sí, tot seguit es pot llegir: «ha mort sense haver modificat 'gaire' el món que l'envoltava»

 

Per la seva part, el filòsof Joan-Carles Mèlich s'ha mostrat sorprès al programa d'Om i ha afirmat que «són dues visions del món completament diferents de la mateixa persona». 

 

«Primer de tot hauríem de dir que viure sempre és modificar alguna cosa del món. El problema és si és rellevant o no, i per a qui. Tothom modifica alguna cosa. Això és antropològicament impossible», sentenciava Mèlich. 

 

Imatge de l'esquela en català d'Emilio Miró Paniello publicada a 'La Vanguardia' | La Vanguardia

 

Altres esqueles curioses del 2018

Fa un parell de setmanes, els usuaris de Twitter es feien ressò d'una esquela publicada a un diari de Galícia i la qual es feia molt viral a la xarxa per un petit detall als noms de les persones que hi apareixien escrites. I és que els noms eren els dels mítics personatges de la saga 'Star Wars', com Leia i Luke. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris