El col·leccionisme de monedes està ple de sorpreses que cal conèixer si vols participar-hi. En aquesta ocasió, crida l'atenció una moneda de 2 euros molt especial que destaca gràcies a les seves característiques i detalls.
De manera general, els exemplars antics solen ser els més valorats. No obstant això, aquesta vegada aquesta moneda de 2 euros està despertant interès sent recent. De fet, s'ha convertit en una de les més buscades pels col·leccionistes.
Aquesta és la moneda de 2 euros que et convida a Las Vegas
La moneda de 2 euros de Lituània de l'any 2015 s'ha convertit en una peça altament cobejada en el món del col·leccionisme, assolint valors sorprenents en el mercat numismàtic. Aquest fenomen es deu a un error d'encunyació que la distingeix d'altres monedes emeses aquell mateix any.

El valor excepcional d'aquesta moneda rau en un defecte en el seu gravat lateral. En lloc de la inscripció habitual "LAISVĖ * VIENYBĖ * GEROVĖ" ("Llibertat, Unitat, Benestar"), algunes presenten la llegenda en letó "DIEVS * SVĒTĪ * LATVIJU" ("Déu beneeixi Letònia").
Aquest error de fabricació, lluny del que puguis pensar, la converteix en una raresa molt buscada pels col·leccionistes. I és que les monedes amb fallades d'encunyació es converteixen en peces úniques i característiques de les més valorades en el mercat.
El valor actual d'aquesta moneda de 2 euros
Emesa el 2015, la moneda commemora la llengua lituana. En el seu anvers, mostra la paraula "AČIŪ" ("GRÀCIES") en una tipografia especial, envoltada per un núvol de lletres de l'alfabet lituà. A la part inferior, es llegeix "LIETUVA" i l'any d'emissió.

El preu d'aquestes monedes amb l'error d'encunyació ha assolit xifres impressionants. En plataformes de venda en línia com eBay, s'han arribat a oferir per fins a 8.700 euros. És a dir, una xifra interessant per viatjar a Las Vegas sense preocupar-te pels diners.
Les monedes amb errors d'encunyació són especialment valorades en el món del col·leccionisme. La seva raresa i singularitat les converteixen en peces úniques que poden augmentar significativament el seu valor amb el temps. La moneda de 2 euros de Lituània de 2015 és un clar exemple de com un defecte pot transformar una peça comuna en una joia.