rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

Monurol 2 g i 3 g: utilitat, indicacions i cost

Es tracta d’un fàrmac molt útil per combatre les infeccions urinàries

El Monurol és un medicament molt popular per combatre les infeccions urinàries | Cedida

 

Cada cop es tenen més infeccions urinàries o ITU, infeccions del tracte urinari. Per sort, existeixen alguns fàrmacs com el Monurol 2 g i el Monurol 3 g que, amb només una presa, poden calmar els símptomes que provoquen les infeccions com la cistitis.

 

El Monurol és un bactericida molt potent, dels més eficients que s’hagin trobat al mercat en els darrers temps. A continuació, et parlem de la utilitat del Monurol, de la forma de prendre’l i de les reaccions adverses que pot causar el fet de consumir-lo.

 

Monurol: en què consisteix i quins usos té?

Es tracta d’un medicament que forma part de la família dels fàrmacs antibiòtics. S’utilitza per combatre les infeccions de les vies urinàries i treballa amb el principi actiu de la fosfomicina trometamol, una substància que es deriva de l’àcid fosfònic. Al seu torn, l’àcid fosfònic és un compost químic que posseeix diverses propietats antiinfeccioses.

 

El principi actiu de la fosfomicina trometamol du a terme la seva actuació en una de les etapes inicials de la sintetització de la paret bacteriana, i ho fa bloquejant l’enolpiruvil transferasa, un enzim que és crucial per a la formació dels bacteris. Per tant, el Monurol i el seu principi actiu actuen com un bactericida perquè impedeixen que el virus vagi creixent.

 

La fosfomicina bloqueja alguns patògens, és a dir, els agents que causen malalties: es tracta, en aquest cas, de Proteus, Enterobacter, E. coli, Staphylococcus, Klebsiella i Streptococcus, que constitueixen les soques bacterianes culpables de la majoria d’infeccions urinàries habituals, com la cistitis i la uretritis no gonocòccica.

 

El Monurol es recepta quan s’han de combatre infeccions que no tenen un grau elevat de complicació i que estan vinculades amb l’orina i els bacteris que són sensibles a la fosfomicina, tot i que no funciona quan s’han de combatre infeccions víriques com en el cas de la grip. A banda, es pot donar el cas d’estar generant bacils que presentin una resistència alta a la fosfomicina trometamol.

 

Com a exemple d’aquests bacteris altament resistents, podríem esmentar l’enterobacteri, el proteus, les pseudomones i l’indolpositiu, que trobem sovint en els pacients que s’han de quedar al llit durant molt de temps i els ancians. El Monurol, en aquests casos, normalment també aconsegueix fer el seu efecte amb èxit, però la dosi administrada ha de ser més important.

 

Com s’ha d’administrar?

El Monurol es comercialitza en un sol format: en sobres que contenen granulat per dissoldre, en una concentració que pot ser de 2 o 3 grams. Aquest fet comporta un avantatge: el fàrmac s’administra molt fàcilment. Tot seguit, podrem llegir diverses recomanacions que s’haurien de tenir en compte a l’hora d’administrar-lo.

 

Sobres que contenen granulat en concentració de 2 o 3 grams

L’administració del Monurol es fa a través de la via oral, i la comercialització del medicament la fan els laboratoris EFG. Es ven en sobres de 2 o 3 grams, cosa que fa que sigui habitual trobar-lo amb el nom de «Monurol 2g» i «Monurol 3g».

 

L’absorció dels fàrmacs que es prenen per via oral sovint és ràpida, tot i que el Monurol s’absorbeix més lentament si es barreja amb aliments. Per tant, s’aconsella ingerir-lo quan es té l’estómac buit o 2 hores després dels àpats, si pot ser abans d’anar-se’n a dormir i després d’haver orinat —amb la bufeta buida.

 

Es pot trobar a la venda a un preu que oscil·la entre els 6 i els 12 € —entre 9 i 18 dòlars americans, aproximadament—, dins d’envasos que duen 1 o 2 sobres que contenen una solució granulada preparada per dissoldre’s en aigua.

 

Recomanació de dosatge per als adults

Tot i que es recomana que abans de començar un tractament es parli amb el metge, en general els adults amb infeccions urinàries poden ingerir un sobre de Monurol 2 g o 3 g en una única dosi. L’elecció de 2 g o 3 g dependrà de la classe i la gravetat de la infecció.

 

Si el pacient pateix una infecció d’orina i té programada una operació quirúrgica, s’aconsella consumir 1 sobre de Monurol 3 hores abans de la intervenció i, un cop feta, 24 hores després.

 

En el cas de persones d’avançada edat o d’infeccions més importants —originades per bacteris altament resistents al medicament— poden consumir-se 2 sobres de Monurol en el lapse de temps de 24 hores.

 

Sovint, entre 2 i 3 dies després de prendre el fàrmac, desapareixen els principals símptomes i signes de l’afecció. Si duressin més temps caldria anar al metge, perquè el tractament podria fallar en el cas d’haver-hi inflamacions.

 

 

Reaccions adverses i contraindicacions del medicament

El Monurol també és molt reconegut perquè es pot prendre durant l’embaràs, però únicament amb supervisió estricta del metge. A banda, les investigacions han demostrat que una quantitat petita del seu principi actiu es pot excretar a través de la llet materna i, per això mateix, es recomana no consumir-lo gaire temps si s’està en període de lactància.

Si es vol prendre durant l'embaràs s'ha de fer sota la supervisió d'un metge per evitar problemes | EFE

 

Les reaccions adverses més habituals que pot originar el seu consum inclouen, entre altres, efectes secundaris lleus com ara nàusees, diarrea, o coïssor al pit. Ara bé, en determinats casos es poden produir al·lèrgies severes com l’anafilaxi i, per tant, cal assegurar-se bé que no es té cap mena d’al·lèrgia a la fosfomicina.

 

El Monurol està contraindicat per als infants que tenen menys de 6 anys. A més, caldria demanar el consell d’un metge abans de prendre’n, especialment si es pateix una malaltia als ronyons o si es té hemodiàlisi, i les persones diabètiques han d’anar especialment amb compte perquè el fàrmac conté molta sacarosa —sucre.

 

L’eliminació del principi actiu del medicament es produeix a través de l’orina, tot i que es manté al cos fins a 26 hores després d’haver-lo consumit. Per això, si s’ha pres una dosi més alta de la recomanada s’aconsella beure una quantitat important d’aigua.

 

 

Referències bibliogràfiques:

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris