rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Mor Enric de Dinamarca, marit de la reina Margarida

Deixa un amplíssim ventall d'anècdotes per al record
La reina Margarita II de Dinamarca i el seu marit Enric | CatalunyaDiari.cat

 

Drama a la reialesa danesa. Enric de Dinamarca, espòs de la reina Margarida II, va perdre la vida el passat dimarts a la nit al castell de Fredensborg als 83 anys d'edat.

 

«El seu príncep Enric ha mort en pau mentre dormia a les 23.18 hores del dimarts 13 de febrer al palau de Fredensborg. Sa majestat la reina i els seus dos fills estaven al seu costat», va informar la casa reial a través d'un comunicat.

Enric de Dinamarca, nascut a França l'any 1934, va optar per dir adéu a la vida pública l'any 2016. Fa només dues setmanes, però, els metges van diagnosticar-li un tumor pulmonar benigne i va acabar a l'hospital acusant una malaltia que va patir a Egipte, durant les seves vacances. 

 

Afany de protagonisme 

El cert és que el príncep Enric va quedar relegat a un segon pla no massa grat per a ell. Mostra d'això, de fet, es va evidenciar quan aquest va optar per 'plantar' a les monarquies europees durant la celebració de la boda d'en Guillem i Màxima d'Holanda. Aquest no va acudir a la cita i va ser aleshores quan es va interpretar que no li agradava ser segon plat de ningú.

 

El paper, segons la publicació de Dinamarca 'BT, era «inútil i relegat». La decisió va acabar provocant que aquest tornés a la seva França natal i acabés recalant al castell de Caix, al de França.

 

Aquesta decisió, d'altra banda, no va agradar gens ni mica a la reina Margarida, ja que aquesta va haver d'afrontar en solitari els compromisos oficials. 

Un ventall d'anècdotes sonades

La polèmica sempre va anar de la maneta d'Enric de Dinamarca. A aquest, de fet, se'l recordarà per les polèmiques decisions que es van succeir durant tot el seu paper en la monarquia.

 

Al 75è aniversari de la reina Margarita, per exemple, va fingir una grip i dies després va ser caçat de vacances a Venècia amb uns quants amics. Finalment, el darrer lleig d'aquest va ser quan va decidir que no volia que l'enterressin a la catedral de Roskilde, on hi ha tots els membres de la reialesa danesa. 

 

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris