Mor l'actor de la saga 'Millennium', Michael Nyqvist

La seva família ha enviat un comunicat, en què confirma la trista notícia
L'actor Michael Nyqvist ha mort amb 56 anys. | Cedida

 

El protagonista de la saga 'Millennium', Michael Nyqvist, ha mort amb 56 anys, tal com ha informat la seva família a través d'un comunicat enviat a l'agència TT. «Hem de comunicar avui la trista notícia que l'actor i escriptor Michael Nyqvist ha mort dimarts, 27 de juny, després de patir una greu malaltia. Michael Nyqvist tenia 56 anys, i ha deixat un gran buit. La família demana que es respecti el seu dol», es pot llegir al comunicat. L'actor suec, conegut per donar vida al periodista Mikael Blomkvist a la coneguda saga, va participar, també, en altres pel·lícules com 'Impossible: Ghost Protocol' o 'John Wick'. Nyqvist va néixer a Estocolm el 8 de novembre de 1960, i va passar part de la seva infància en un orfenat fins que el va adoptar una parella. L'any 2009 va publicar un llibre sobre la recerca dels seus progenitors, a qui va aconseguir trobar després de molts anys. 

Part de la seva vida la va dedicar al teatre, arribant, fins i tot, a formar part del prestigiós teatre d'Estocolm, el Dramaten, i es va fer molt popular a la dècada dels vuitanta i noranta, gràcies a les seves excel·lents interpretacions. Tot i així, no va ser fins a principis de l'any 2000 quan li van començar a sorgir grans oportunitats amb el rodatge de 'Togheder', sota les ordres del director Lukas Moodyson.

 

Després de participar a 'Millennium: Els homes que no estimaven les dones' l'any 2009, va saltar a la fama a la indústria cinematogràfica. 'Europe One', 'Days and nights', 'Luces de París' o 'Amenaçats a les xarxes' són algunes de les últimes pel·lícules que va protagonitzar. Els últims mesos de la seva vida l'actor va continuar treballant, i encara té diverses obres per estrenar. És el cas de 'Radegunt', de Terrence Malick; 'Hunter Killer', on apareix al costat de Gerard Butler i Gary Oldman; i també 'Kursk', dirigit per Thomas Vinterberg.