Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un mossèn català defensa que «l’essencial és la dignitat humana, no la unitat d’Espanya»

Ho deia a una entrevista amb La Sexta, on era interrogat sobre si Déu estava per la independència

 

Mamen Mendizábal i el mossèn Cinto Busquet | La Sexta

 

Com informa ‘El Nacional’, La Sexta va voler entrevistar al mossèn català Cinto Busquet, impulsor d'un manifest proreferèndum avalat i firmat per 400 religiosos, per tal d'esbrinar com conjugava la relació amb les qüestions independentistes. La periodista Mamen Mendizábal va optar per un enfocament directe i la primera pregunta que li va fer va ser la següent: «¿Déu està per la independència?». Davant d'aquesta pregunta el mossèn es va sentir ofès i després d'exclamar «¡Mare meva! No li responc a aquesta pregunta perquè està fora de lloc», va iniciar un monòleg en el qual explicava la seva visió del conflicte. A trets generals, el mossèn defenia que:

  

 

 

«El discurs que es fa en les televisions no té res a veure amb la realitat catalana, no hi ha fractura, ni tensions, ni famílies que es divideixen», i emfatitzava, «volem diàleg. El que no pot ser és voler imposar una unitat i tractar d'exercir-la mitjançant la imposició». A més a més, el mossèn ha afegit: «L'únic que hi ha és un problema polític. La unitat s'ha de basar en el diàleg i el respecte», i sentenciava, «això no significa que hàgim de ser un únic estat».

 

A partir d'aquest punt, i davant la insistència de la periodista, Cinto ha tractat de relacionar el seu discurs amb la fe cristina, explicant que: «l'església i l'evangeli diuen que el principi fonamental és la dignitat de la persona humana, això implica que no pot ser l'herència universal de la unitat d'Espanya; això és herència del franquisme». I remarcava les seves paraules dient: «I Espanya, si ha de seguir unida, ha de ser d'acord amb la lliure voluntat dels seus ciutadans». L'entrevista ha acabat amb una lleu discussió entre la periodista i el mossèn, a qui acomiaden ràpidament per donar pas a la intervenció d'altres parts del programa. Pots veure el vídeo del moment a la pàgina web de La Sexta.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris