Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un mossèn català defensa que «l’essencial és la dignitat humana, no la unitat d’Espanya»

Ho deia a una entrevista amb La Sexta, on era interrogat sobre si Déu estava per la independència

 

Mamen Mendizábal i el mossèn Cinto Busquet | La Sexta

 

Com informa ‘El Nacional’, La Sexta va voler entrevistar al mossèn català Cinto Busquet, impulsor d'un manifest proreferèndum avalat i firmat per 400 religiosos, per tal d'esbrinar com conjugava la relació amb les qüestions independentistes. La periodista Mamen Mendizábal va optar per un enfocament directe i la primera pregunta que li va fer va ser la següent: «¿Déu està per la independència?». Davant d'aquesta pregunta el mossèn es va sentir ofès i després d'exclamar «¡Mare meva! No li responc a aquesta pregunta perquè està fora de lloc», va iniciar un monòleg en el qual explicava la seva visió del conflicte. A trets generals, el mossèn defenia que:

  

 

 

«El discurs que es fa en les televisions no té res a veure amb la realitat catalana, no hi ha fractura, ni tensions, ni famílies que es divideixen», i emfatitzava, «volem diàleg. El que no pot ser és voler imposar una unitat i tractar d'exercir-la mitjançant la imposició». A més a més, el mossèn ha afegit: «L'únic que hi ha és un problema polític. La unitat s'ha de basar en el diàleg i el respecte», i sentenciava, «això no significa que hàgim de ser un únic estat».

 

A partir d'aquest punt, i davant la insistència de la periodista, Cinto ha tractat de relacionar el seu discurs amb la fe cristina, explicant que: «l'església i l'evangeli diuen que el principi fonamental és la dignitat de la persona humana, això implica que no pot ser l'herència universal de la unitat d'Espanya; això és herència del franquisme». I remarcava les seves paraules dient: «I Espanya, si ha de seguir unida, ha de ser d'acord amb la lliure voluntat dels seus ciutadans». L'entrevista ha acabat amb una lleu discussió entre la periodista i el mossèn, a qui acomiaden ràpidament per donar pas a la intervenció d'altres parts del programa. Pots veure el vídeo del moment a la pàgina web de La Sexta.