rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

El PP porta a la Fiscalia els vídeos dels presos gravats al Congrés

Un mosso d'esquadra explica a 'El programa de Ana Rosa' que la situació al cos després de l'1-O és de «fractura total»

El mosso explica que a causa dels fets de diumenge, la situació interna als Mossos és de «fractura total»
Una patrulla dels Mossos d'Esquadra parlant amb un representant d'un centre de votació. | CatalunyaDiari.cat

 

Un agent dels Mossos d'Esquadra ha volgut explicar el seu testimoni a 'El programa de Ana Rosa' respecte a l'actuació d'aquest cos policial durant el referèndum de l'1 d'octubre. L'agent, que no ha volgut donar el seu nom per protegir-se, ha admès que la situació interna que s'està vivint dins del cos dels Mossos d'Esquadra és «la mateixa que es reflecteix a la societat catalana: una fractura total». El mosso ha explicat que ha viscut discussions verbals entre els agents, i que fins i tot «hi ha hagut alguna agressió física». L'agent, quan Ana Rosa li ha preguntat per la seva situació personal, ha confessat que se sent «totalment abatut» i que no «se sent policia des de fa temps perquè tenim les mans lligades». 

L'agent, quan se li ha preguntat què va passar l'1 d'octubre, ha explicat que, des de la seva experiència personal, «el dispositiu que es va intentar vendre, no va existir, va ser un teatre del dolent». Diu que els Mossos són «una policia política», i declara que no hauria de ser així, perquè ells «es deuen al ciutadà i a l'Estat democràtic» i estan aquí per «complir la llei i els mandats judicials». El mosso explica que va estar catorze hores a la comissaria sense sortir-ne, i que escoltava per l'emissora els companys tant dels Mossos com de la Policia Nacional i Guàrdia Civil que demanaven reforços, però que hi havia ordres internes de no actuar. 

 

Respecte a la violència de les càrregues policials, l'agent admet que «ha estat en moltes càrregues policials i sempre a la premsa surten coses que no són les majoritàries», i explica que està convençut que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil «van actuar, en la immensa majoria, amb molta professionalitat». El mosso explica que suposa es van fer més de 100 intervencions, però que a la televisió només n'han sortit quatre de «desafortunades». Després dels fets d'aquest diumenge, l'agent explica que «la convivència cada dia és més insuportable» i que fins i tot «parlar castellà a la comissaria implica que et mirin malament i males formes d'alguns comandaments» i que, per aquesta raó, «molts companys demanen que es formalitzi la passarel·la per passar-nos a les forces de seguretat de l'Estat». El mosso ha explicat que «a partir de cert grau de rang en el cos policial, si ets afí al règim, perdó per l'expressió, ascendeixes; si no, et van arraconant».

 

 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris