rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els Mossos donen diversos consells per la ratxa de vents huracanats d'aquest dilluns

A la carretera és molt important agafar el volant amb força i vigilar les distàncies amb la resta de vehicles
La predicció meteorològica per dilluns 13 de novembre | Meteocat

 

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat per fortes ventades generalitzades durant aquest dilluns. Segons el Servei Meteorològic, es podran superar els 126 km/h a les cotes altes dels Pirineus sobretot i al nord de les Terres de l'Ebre i els 144 km/h a l'Empordà i al sud de les Terres de l'Ebre. Al litoral i prelitoral les ratxes de vent se situaran al voltant dels 72 km/h i a la resta de comarques de l'interior se situaran al voltant dels 90 km/h.

 

De fet, a les zones urbanes d'aquestes comarques les ratxes fortes assoliran valors superiors als habituals i poden provocar incidències, sobretot en arbrat, mobiliari urbà i elements estructurals lleugers com teulades.

 

Per això, des del Servei d’Emergències i els Mossos d’Esquadra han alertat a la ciutadania dels perills que el fort vent pot comportar a la carretera i ha donat uns quants consells a través de Twitter per a qui hagi d’agafar el cotxe al llarg del dia. Entre les advertències si troben que es redueixi la velocitat, s’agafi fort al volant, vigilar amb les distàncies laterals, fixar-se en la trajectòria del vent i vigilar amb els vehicles grans i els camions.

 

 

Les temperatures baixaran

Pel que fa a les temperatures, la setmana vinent patiran una davalladaLes temperatures baixaran moderadament i acusadament segons els diversos punts de Catalunya. En aquest sentit: la temperatura mínima oscil·larà entre els -3 i 2 °C al Pirineu i Prepirineu, entre els 0 i 5 °C a la resta de l'interior de la meitat nord, entre els 6 i 11 °C al litoral, a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà; i entre els 3 i 8 °C del territori català.

 

Les màximes també baixaran: oscil·larà entre els 6 i 11 °C al Pirineu, més baixes al vessant nord, entre els 9 i 14 °C al Prepirineu i a la depressió Central; i entre els 11 i 16 °C a la resta. A mesura que passin els dies aquestes temperatures variaran però sempre mantenint-se en aquests barems, tot i que la sensació de fred podria ser major a causa de les fortes ratxes de vent.