Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

Els Mossos esperen des de fa mesos llum verda de la Guàrdia Civil a la compra d'un miler d'armes llargues

Es tracta d'una situació atípica, ja que en anteriors ocasions els tràmits es resolien en dos mesos
Una part de l'armament es volia destinar a la formació de nous policies | Cedida

 

La Guàrdia Civil fa gairebé un any que bloqueja l’arribada d’un contingent d’un miler d’armes llargues comprat pels Mossos d’Esquadra. Segons explica RAC 1, es tracta d'armament indispensable per fer front a l’alerta terrorista que continua al nivell 4 sobre 5. Tot va començar el 19 d’octubre passat, quan el llavors conseller d’Interior Jordi Jané va enviar una carta al ministeri de l’Interior per demanar l’autorització per poder comprar les armes, com metralletes i fusells, per equipar la policia catalana davant l’amenaça terrorista. «Ens podríem trobar que hi hagués agents armats al carrer sense munició», ha assegurat el conseller Forn aquest matí.

A finals de novembre el ministeri va contestar favorablement, però va avisar que qui havia de donar l'aprovació definitiva és Intervenció Central d'Armes i explosius de la Guàrdia Civil. I és que sense el segell oficial d'aquest organisme no es poden importar armes. Doncs bé, en els darrers mesos la Guàrdia Civil no ha autoritzat l'arribada de l'armament. Això, tot i la insistència dels consellers Jané i Joaquim Forn, i el recent atemptat del 17 d'agost. De fet, Forn ha assegurat que «ahir mateix» va enviar una carta al ministeri recordant-li «aquest tema de l'armament». Una part de les armes, que també inclou uns cinc milions de cartutxos, estaven destinades a l'escola de policia, per formar nous agents en la lluita contra el terrorisme.

 

Segons assegura RAC 1, alguns dels lots d'armes llargues estan bloquejats en un dipòsit custodiat per la Guàrdia Civil, i fins i tot hi ha una partida pressupostària de la Generalitat congelada, ja que el contracte entre el departament d'Interior i l'empresa ja estava signat. Es tracta d'una situació poc habitual, perquè en anteriors processos de compra els tràmits es resolien en, com a molt, dos mesos. El bloqueig de compra, a més, coincideix amb el veto del ministeri d'Interior perquè la policia autonòmica accedeixi a l'Europol. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris