Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Un conductor xoca contra una parada de bus a Sabadell i mata una dona de 86 anys

ÚLTIMA HORA

Mor el pilot d'una avioneta en estavellar-se a l'aeròdrom de l'Anoia

Les motos també tindran restriccions per circular per Barcelona en dies d'alta contaminació

Al desembre de l'any passat es van establir les restriccions pels cotxes
Les motos també patiran restriccions en la circulació per Barcelona en dies de molta contaminació | El Periódico

 

A finals de l’any passat van entrar en vigor les restriccions de trànsit per cotxes a Barcelona en episodis de contaminació. Aquestes restriccions prohibeixen circular als vehicles més contaminants en els dies de més pol·lució en moltes zones de Barcelona. Cal dir que des del moment en què les mesures van entrar en vigor encara no s’ha activat mai el protocol.

 

Ara, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit estendre aquestes mesures també a les motocicletes i als ciclomotors. De la mateixa manera que els cotxes, ara les motos més contaminants tampoc podran circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona durant els episodis de contaminació ambiental.

Motos i ciclomotors no podrán circular per la ZBE en episodis de contaminació

Es calcula que les restriccions imposades per l’ajuntament afectin un 40% de les motocicletes i ciclomotors que circulen per la zona, el que es tradueix en una xifra de 112.000 d’aquests vehicles. Que no podran circular por la zona ZBE quan l’alerta de contaminació s’activi.

 

Aquesta ZBE compren bona part del municipi de Barcelona, deixant fora només la Zona Franca i el barri de Vallvidriera, les Planes i el Tibidabo. L’alerta podrà ser activada per la Generalitat  quan els nivells de partícules en suspensió o diòxid de nitrogen superin els límits que hi ha establerts i les previsions no indiquin que hi pugui haver una millora.

 

Imatge de la ZBE per on no podran circular els vehicles en episodis de contaminació | Ajuntament de Barcelona

 

Aquestes noves restriccions entraran en vigor a partir del desembre d'aquest 2018. En cas que hi hagi un episodi de contaminació, les prohibicions es podran fer de dilluns a divendres de 7.00 hores a 20.00 hores, segons un comunicat fet per l'ajuntament de Barcelona.

Es poden solicitar etiquetes ambientals a l'ajuntament de Barcelona

Durant aquests episodis la Guàrdia Urbana podrà distingir els vehicles que no poden circular dels que sí que poden comprovant les matrícules d'aquests. Per tal de facilitar la feina, l'ajuntament de Barcelona va fer unes etiquetes pensades per anar enganxades als cotxes, i ara a les motos, per tal de distingir uns vehicles d'uns altres.

 

Els vehicles que tinguin permès circular durant aquests episodis de contaminació hauran de portar una de les etiquetes que l'Ajuntament posa a disposició dels conductors, tant per cotxes com per motos. No és obligatori però és una pràctica que facilita molt la feina de la Guàrdia Urbana. Les etiquetes es poden sol·licitar a l'Ajuntament per cinc euros.

 

Les diferents etiquetes per motocicletes i ciclomotors | DGT

 

Segons dades de la DGT, a Barcelona hi havia l'any 2016 un total de 202.827 motos censades i actives i 50.165 ciclomotors. De tots aquests vehicles, un 40% no té dret a portar una de les etiquetes que permeten circular per Barcelona, ja que són massa contaminants, un altre 40% poden portar el de la categoria C, un 19% el de la B i només un 1% el de Zero Emissions.