Movistar i Vodafone han fet un pas més en la creació de la seva nova empresa de fibra conjunta. Es tractava d'un acord que ja era conegut per molts en el sector. Aquesta iniciativa, que busca consolidar la seva presència en el mercat de la fibra òptica, continua avançant i ja es comencen a conèixer més detalls.
El nom triat per a aquesta nova companyia és Fiberpass, un nom que pretén reflectir l'objectiu de totes dues operadores. És a dir, oferir una infraestructura de fibra òptica robusta i competitiva. A través d'aquesta societat esperen poder accelerar el desplegament de fibra a tot el territori, millorant la cobertura i qualitat del servei.
Així es repartiran Movistar i Vodafone l'empresa
Segons el que s'ha anunciat, Movistar, a través de Telefónica, tindrà una participació majoritària en la nova empresa, controlant el 67% de Fiberpass. D'aquest percentatge, el 38% estarà en mans de Telefónica España, mentre que un 25% serà de Telefónica Indra, la seva divisió tecnològica. D'altra banda, Vodafone es quedarà amb el 37% restant, cosa que li dona una presència significativa en la societat.

No obstant això, aquests percentatges no són definitius. S'està treballant en la incorporació d'un tercer soci que podria modificar la distribució de les participacions. Segons fonts properes, l'objectiu és que Vodafone redueixi la seva participació fins al 10%.
Per la seva banda, Movistar podria consolidar el seu control amb el 51%. Encara que encara no està confirmat, s'especula que aquest nou soci podria ser Vauban.
Què significa per als usuaris i el mercat?
La creació de Fiberpass és una resposta a la creixent demanda de serveis de fibra òptica a Espanya. Tant Movistar com Vodafone busquen enfortir la seva posició davant d'altres competidors. Aquesta aliança els permetrà millorar l'eficiència operativa, compartir infraestructures i reduir costos.
Sens dubte, tot això es traduirà en una millor experiència per als usuaris, amb un accés més ràpid i fiable a Internet. La fibra òptica és un dels principals motors del desenvolupament de les telecomunicacions en l'actualitat.

Amb Fiberpass, els dos operadors asseguren que estaran millor posicionats per oferir el servei de qualitat que els clients esperen. A més d'accelerar el desplegament en àrees on la cobertura encara és limitada.
L'estructura del nou projecte
Quant a l'organització interna de Fiberpass, s'ha confirmat que Miriam Robredo serà la presidenta de la nova empresa. Robredo té una llarga trajectòria a Telefónica España, on ha estat responsable d'Estratègia i Transformació.
A més de Robredo, la junta directiva comptarà amb la participació de quatre consellers de Telefónica i tres de Vodafone. Tot això pendent de l'entrada del nou inversor.