Neix amb greus malformacions a la cara però aconsegueix seguir endavant

Va descobrir el diari de la seva mare i va veure que ella, al principi, el repudiava
Neix amb greus malformacions a la cara però aconsegueix seguir endavant. | Robert Hoge

 

Robert Hoge va néixer a Austràlia fa 44 anys, però no va ser un moment precisament feliç per a la seva família. El grotesc nadó va sortir al món amb greus malformacions a la cara i la seva mare el va repudiar durant els primers dies, fins que va assumir el que era el seu fill i el va portar a casa la setmana següent. El bebè tenia un enorme tumor al seu nas, a banda d'altres defectes congènits. Tot i que la seva mare sabia que no tindria una vida fàcil, va fer tot el possible perquè el petit seguís endavant, i així va ser com a poc a poc mare i fill van establir un vincle molt fort.

Com era d'esperar, la infància del noi va ser dura. La seva família estava espantada perquè no sabien com anaven a reaccionar els altres, així que la primera operació quirúrgica va arribar aviat: li van treure el tumor del nas i van reconstruir la cara utilitzant cartílags dels dits dels peus. Malgrat aquesta reconstrucció, aviat la vida li donaria una altra bufetada, les seves dues cames van haver de ser amputades i al seu lloc li van col·locar dos aparatoses pròtesi. Un dia Robert va descobrir el diari de la seva mare, i en una de les seves pàgines va trobar el moment en què ell va néixer, però el que va llegir no li va fer sentir bé: «No vaig sentir gens per aquest nen» deia.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Malgrat totes aquestes desgràcies, Robert aviat va aprendre a veure la vida d'una altra manera. «Va haver-hi unes vegades en què estava una mica preocupat i no acabava d'entendre-ho tot, però llavors vaig descobrir de sobte que tot era com una pel·lícula, que té parts tristes cap a la meitat però que acaba amb un final feliç» declara. I amb aquesta mentalitat la vida li va començar a somriure. Quan va complir 30 anys Robert va ser pare de dues filles i vivia amb la seva dona Katy en un poble costaner d'Austràlia.

 

Neix amb greus malformacions a la cara però aconsegueix seguir endavant. | Robert Hoge

Malgrat les seves limitacions, s'ha convertit en tot un exemple de superació. Va començar exercint de periodista i ara és orador públic i escriptor. L'any 2013 va publicar les seves memòries sota el títol de Ugly, «lleig» en anglès. Robert demostra que, encara que no siguis l'ideal perfecte de bellesa que imposa la societat, amb esforç i optimisme pots aconseguir el que et proposis.

 

Neix amb greus malformacions a la cara però aconsegueix seguir endavant. | Twitter