Nieves Herrero, biògrafa de Carmen Franco: «Va morir com volia, a casa»

La filla del dictador ha mort aquest matí als 91 anys
Imatge d'arxiu de Carmen Franco | Cedida

 

L'única filla del dictador Francisco Franco ha mort aquest matí i, a hores d'ara, són moltes les veus que s'han pronunciat al respecte. Carmen Franco, que ha mort a casa als 91 anys, ha perdut la vida víctima d'un càncer terminal. Així ho ha afirmat el seu fill, Luís Alfonso de Borbó, amb una publicació a Instagram. 

  

  

  

  

va rebre l'extremunició al seu domicili del barri de Salamanca de Madrid

 

Volia morir a casa

És el que assegura la biògrafa de la filla de Franco, Nieves Herrero, a 'El Mundo'. «Carmen ha mort on volia, a casa seva i al seu llit. Ha mort en pau, acomiadant-se gradualment de tot i de tots. Estava preparada». 

 

A més, segons la biògrafa, aquesta tenia claríssim que no volia morir a l'hospital, com el seu pare. Per això, aquesta va decidir que viuria les seves últimes hores al llit de la seva residència del centre de Madrid.


«Casa seva ha estat el seu refugi en aquests últims mesos. Estirada al seu llit, amb un somriure i sense una sola queixa sobre la seva malaltia terminal», explica Nieves Herrero mentre afegeix que es disposava «a poc a poc» a rebre «a les seves amistats i familiars»

«Se'n va anar sense queixes»

«Fins a l'últim moment, ha estat pendent de l'actualitat... Catalunya, els partits del Reial Madrid, la lectura del diari sempre de nit» ha assegurat Nieves Herrero, qui coneixia molt a la filla de Franco. Així mateix, aquesta va prosseguir: «Se'n va anar sense queixes i sense llàgrimes. Va tancar els ulls després de 91 anys sent testimoni de gairebé un segle d'història».

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Finalment, el seu nét i fill de Carmen Martínez-Bordiú, Luis Alfonso de Borbó, s'ha acomiadat així de la seva àvia: