TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

URGENT

🚨 Suspenen les classes a diverses poblacions ebrenques arran del fort temporal

El nombre de donants de sang es va duplicar després dels atemptats de Catalunya

Es calcula que unes 8.600 persones van acudir per donar sang en un gest de «solidaritat massiva»
Una donant de sang | CatalunyaDiari.cat

 

Veure els hospitals de gom a gom per donar sang, va ser una de les notícies més reconfortants després d'un dels dies més durs en molt de temps. Els atemptats de Catalunya va fer que els ciutadans de Barcelona i Cambrils es desplacessin en massa per donar sang i ajudar —en la mesura del possible— a les víctimes de la tragèdia. 'El Periódico' s'ha fet ressò de les declaracions de David Elvira, director del Servei Català de Salut, qui assegura que 'l'onada de solidaritat' arran de l'atemptat van fer augmentar un 14% les donacions. Elvira ha informat que més de 30.000 persones han visitat les unitats mòbils del Banc de Sang i teixits i els hospitals en una època que acostuma a acusar una baixada d'un 30%.

El director de CatSalut va confessar que les donacions s'havien doblat el dia dels atemptats, passant de 400 a més de 860. Elvira calcula que durant tota la setmana del 17 al 24 d'agost, 8.600 persones es van desplaçar a diferents centres per tal de donar sang. El pic màxim vas ser el dia 19 amb 1.402 donacions, una xifra increïble si la comparem amb les 201 que havien donat sang el mateix dia feia un any. «Un atemptat mostra el pitjor de l'ésser humà, però a Barcelona i Catalunya ha tret el millor de la nostra ciutadania», ha assegurat Elvira confirmant que la solidaritat ciutadana és «molt important durant episodis excepcionals com el d'aquests atemptats».

 

Els Bancs de sang de Galícia, Madrid i les Illes Balears, entre d'altres, també van posar a la disposició pels bancs de sang de Catalunya les seves reserves. Pel que fa a la gent que ha donat sang, representen un col·lectiu del tot heterogeni. Un total de 71 països van col·laborar —el triple de l'habitual— d'entre els que destaquen ciutadans de nacionalitat marroquina (14%), argentina (9%) i italiana (8%). 

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris