rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Nova vaga a Renfe convocada pel 19, 21 i 28 de març per denunciar la manca de plantilla

CCOO comanda la decisió i explica que engega la vaga «per pressionar l'empresa»
Un tren de Rodalies Renfe estacionat a una andana | Cedida

 

Nova vaga al servei de Renfe. La delegació de CCOO a Catalunya ha convocat una vaga parcial a Renfe per als dies 19, 21 i 28 de març. L’objectiu de la paralització del servei, en aquest context, és el de denunciar la falta de personal al sector del transport de viatgers de la companyia esmentada.

 

Segons ha revelat ‘EIX Diari’, les diferents jornades d’aturament —que caurà en dilluns, 19 de març; dimecres, 21 i dimecres 28 del mateix mes— afectarà, bàsicament, a maquinistes, interventors i personal de venda a les estacions.

Dues tandes d’aturades

La vaga, com acostuma a ser habitual, s’efectuarà en dues tongades específiques. Aquesta, de fet es durà a terme de les 7:30 a les 9:30 i de les 17:30 a les 19:30. Hores estratègiques, ja que resulten ser els espais temporals on més persones recorren al servei ferroviari per desplaçar-se.

 

Per aquest mateix motiu, l’entitat citada ha demanat a tots els treballadors de Renfe Viajeros que facin tres dies de vaga, per tal d’aturar els acomiadaments previstos en el sí de l’empresa.

 

Expliquen, d’altra banda, que l'única i concisa voluntat de l’aturada és «pressionar l'empresa» amb la clara intenció que aquesta ofereixi noves places per ocupar totes aquelles baixes que s'han produït al llarg dels últims anys. Concretament, entre 2016 i 2017; tot i que estan previstos més acomiadaments en aquest 2018.

L’ocupació, motiu de l’aturada

Tal com ha explicat la publicació citada anteriorment, Comissions Obreres ha titllat «d’insuficients» les dues darreres ofertes d’ocupació de Renfe per a interventors i personal de venda a les estacions corresponents als dos anys passats.

 

A més, aquests han relatat que han estat «centralitzades en la seva majoria» i que, d’altra banda, s’han perdut més de 40 places perquè la companyia ferroviària no ha estat per la labor de substituir-les per altres treballadors.

 

El sindicat, finalment, ha explicat que de cara al curs d’aquest 2018, se sumaran 30 acomiadaments més.  

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris