VÍDEO EN DIRECTE

Caos, càrregues i màxima tensió a Barcelona

ÚLTIMA HORA

Els Mossos ja fan servir el canó d'aigua

Òmnium i l'ANC reparteixen un milió de paperetes oficials de l'1-O durant la 'Marató per la Democràcia'

Els assistents han creat els seus propis cartells i pancartes a favor del referèndum i els han penjat amb una «encartellada massiva»

 

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, amb l'ajuda dels estudiants de la Universitat de Barcelona que han fet nit dins el recinte, han repartit un milió de paperetes oficials de votació del referèndum de l'1 d'octubre a Barcelona. Han començat repartint més de 100.000 paperetes a la plaça de la Universitat, on se celebrava la 'Marató per la Democràcia'. Simultàniament, activistes i estudiants han distribuït la resta a diferents places dels districtes de la ciutat, per fer així que més d’un milió de ciutadans pugui portar la papereta de casa l’1-O quan vagin a votar. I és que les butlletes, que han aparegut al paranimf de la UB mentre les entitats parlaven, estan impreses amb el disseny oficial del Govern i, per tant, són vàlides per a votar.

 

Les places dels pobles i les ciutats d'arreu de Catalunya han sigut escenari el matí d'aquest diumenge, 24 de setembre, de la 'Marató per la Democràcia', organitzada per Òmnium Cultural i l'ANC. Les entitats han organitzat més de 300 actes per tot el territori, amb la creació de pancartes fetes manualment i seguidament una «encartellada massiva» a cada municipi. Les persones estaven convocades a les 11.00 hores del matí a les places i al davant dels Ajuntaments del seu poble i ciutat, i allà hi havia materials, impressores i pintura per dissenyar «els cartells del referèndum» i crear «material de campanya per defensar» l'1-O, com ara pancartes, murals, xapes o lones. L'acte central s'ha celebrat a la plaça de la Universitat de Barcelona, i hi ha intervingut el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.  A la ciutat de Girona s'han concentrat a la plaça del Vi, mentre que a Lleida ho han fet la plaça de Sant Joan.

Carme Forcadell, al parlament de la plaça de la Universitat, ha agraït als estudiants que han passat dues nits a la Universitat de Barcelona el seu suport i ha recordat que les mobilitzacions han de ser pacífiques. Jordi Sànchez, per la seva banda, en la seva intervenció ha carregat contra les actuacions del govern espanyol, dient que «ells, els de sempre, estan intentant desfer els principis de l'autogovern de Catalunya», i que «ens volen distreure del camí d'anar a votar l'1 d'octubre», demanant la complicitat de la ciutadania. 

 

Els assistents a la 'Marató per la Democràcia' han volgut compartir a través de les xarxes socials les fotografies dels actes organitzats arreu del territori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris