Una dona amb expressió seriosa està davant d'una botiga de la companyia Orange.

Un client d'Orange explota i ho deixa ben clar: 'Esteu estafant'

S'obre un debat sobre la lletra petita d'un servei que presta Orange i que genera malestar entre alguns usuaris

Orange ha hagut d'enfrontar-se a una queixa pública d'un client molest a les xarxes socials. La reclamació fa referència al que aquest usuari considera una "trampa" amb les trucades il·limitades que ofereix la companyia. Segons ell, les trucades il·limitades no serien tal, ja que existeix un límit de números als quals trucar.

Va començar la seva protesta assenyalant que, quan es realitzen trucades a un cert nombre de telèfons, les trucades deixen de ser "il·limitades". I a més es converteixen en limitades. En la seva opinió, el terme "il·limitat" hauria de referir-se a una oferta sense restriccions, una cosa que no sembla complir-se en aquest cas.

La queixa va començar amb una crítica a la política d'Orange. "Quan truques a més de X números deixa de ser trucades il·limitades i passen a ser limitades", deia el client. L'enfadament va augmentar quan l'usuari va destacar el que considerava una falta de transparència per part de la companyia.

Muntatge amb el logotip d'Orange i de fons una persona amb un mòbil a la mà
Les trucades il·limitades d'Orange tenen lletra petita | Orange, Bongkarn Thanyaki

Va afegir que "a sobre teniu la cara de dir que qui truca a més de X números". Segons ell, si un servei es ven com a il·limitat, hauria de ser-ho sense importar el nombre de destinacions que es truquin.

Orange ha de donar explicacions

Aquesta queixa es basa en un aspecte fonamental de l'oferta d'Orange, ja que la companyia defineix els seus plans de trucades com "il·limitats". No obstant això, aquest concepte sembla tenir un límit que no és sempre clarament especificat.

La política de la companyia estableix que, una vegada assolit un nombre determinat de destinacions en trucades, el servei deixa de ser il·limitat. Per a l'usuari, això és una contradicció en els termes de l'oferta. Entens que "si vens alguna cosa il·limitada, ha de ser il·limitada de veritat", subratllant que aquest límit va en contra de la promesa inicial.

Davant aquesta queixa, Orange no va trigar a respondre. La companyia va explicar que el límit en les destinacions s'ha d'aplicar per evitar un ús fraudulent de la línia. Segons l'operadora, la restricció s'implementa amb l'objectiu d'evitar que alguns usuaris facin un ús abusiu del servei.

Dona sorpresa mirant el telèfon mòbil amb un fons taronja, el logo d'orange, un emoji de cap explotant i dos signes d'exclamació vermells.
Molts clients no entenen la mesura adoptada per l'operador | Rocapurpura, Cobisimo, 3283197d_273

No obstant això, aquesta resposta no va calmar el client que va continuar la seva queixa. Va argumentar que, si existeix un límit en les destinacions, el servei no pot considerar-se il·limitat. Va afegir que "no podeu vendre alguna cosa com a il·limitada quan vosaltres mateixos esteu reconeixent que està limitada a destinacions".

Fins i tot es va atrevir a assegurar que "esteu estafant" els clients amb aquest tipus de promocions enganyoses.

La importància de ser clars

L'incident posa en evidència la importància de la claredat i transparència en les comunicacions de les empreses de telecomunicacions. Sobretot quan es tracta d'ofertes que prometen serveis com les trucades il·limitades.

La queixa del client descontent reflecteix una preocupació generalitzada entre els consumidors. Sovint senten que les operadores no compleixen amb el que prometen o, pitjor encara, introdueixen limitacions que no es mencionen de manera suficient.