URGENT

Desallotgen de matinada l'acampada de plaça Universitat

El PACMA lluita perquè Catalunya deixi de ser «un femer gegant» amb motiu del 21-D

Els excrements dels porcins contaminen l'aigua que va a parar a les cases

 

El partit animalista PACMA, ha llançat el missatge que regeix la seva campanya per als vinents comicis del 21-D, centrant-se en l'alta xifra de porcs que hi ha a Catalunya i en els problemes que comporten per a la societat i, sobretot, pel medi ambient. De fet, és el territori on més porcs hi ha de tota Europa.

L'organització política sempre ha optat per la protecció dels animals i, en aquest cas, s'han centrat en els porcins. El partit remarca en el seu vídeo promocional, que són els únics que aborden aquesta temàtica i que «cap altre partit parlarà d'aquest problema».

 

L'aigua contaminada que arriba a les nostres cases 

El vídeo funciona com una crítica i es queixen de les precàries condicions amb què viuen els porcs i de l'absència d'anestèsia a l'hora de sacrificar-los. D'altra banda, asseguren que l'alta quantitat d'excrements i orina que generen podrien omplir fins a «6000 piscines olímpiques cada any», perjudicant així la salut de la ciutadania. Per aquests motius, equiparen a Catalunya a un «femer gegant».

 

Tal com descriuen, la gran problemàtica és que els excrements d'aquests animals s'aglomeren en grans balses a l'aire lliure i acaben filtrant-se per la terra fins a arribar a l'aigua subterrània. A causa d'això, gran part dels municipis catalans tenen aigua contaminada i, consegüentment, també arriba als habitatges.

«Més porcs que persones»

A més, la xifra de porcs triplica a la de les persones que conformen la població catalana, tot i el gran rang d'aquests animals que són sacrificats per destinar-los al consum d'aliments; uns 20 milions a l'any, segons indica el PACMA.

 

Falta de compromís

El conflicte no és tan senzill de solucionar, ja que els beneficis extrets d'aquesta pràctica són notables i deixar de costat els interessos econòmics per millorar el medi ambient i la salut tant dels animals com de les persones queda en un segon pla.