Pep Guardiola creu que ara «Espanya ha d'intentar entendre la realitat que Catalunya ha mostrat»

L'exentrenador del Barça figura en un atestat de la Guàrdia Civil per la lectura d'un manifest independentista durant la Diada
Pep Guardiola s'ha fotografiat amb una model russa. | Cedida.

 

L'exentrenador del Barça, Pep Guardiola, ha afirmat, en relació a les eleccions celebrades aquest dimecres a Catalunya, que «ara la resta d'Espanya ha d'intentar entendre la realitat que Catalunya ha mostrat, clarament, el que vol».

 

«El dijous van ser unes eleccions legals i els catalans amb el seu vot van expressar el que són», ha assenyalat Guardiola en roda de premsa. «El més important és que ha votat molta gent, més d'un 81%, és veritablement increïble», ha afegit.

 

Demana llibertat per als presos 

Guardiola també ha destacat que el que vol és que la gent que «encara es troba a la presó, surti al més aviat possible». «No és just i els polítics haurien de començar a actuar com a polítics, així que, per favor, comencin a dialogar. Que s'oblidin dels jutges i intentin fer el millor per Catalunya i per Espanya. Això és el que tothom vol», ha expressat el tècnic 'Cityzen'.

 

L’expreparador del Barcelona pronuncia aquestes paraules després de les eleccions i de conèixer que figura en un informe de la Guàrdia Civil sobre els preparatius de l'1-O. Concretament, el jutge ha citat Pep Guardiola perquè va presentar un acte independentista.

Guardiola va llegir un manifest a la Diada d'aquest any

El fet pel qual Guardiola ha de declarar va ser durant la Diada d'aquest mateix any, on l'exentrenador blaugrana va llegir un manifest independentista. La Guàrdia Civil ha considerat en el seu informe que la manifestació, convocada per l'ANC (Assemblea Nacional Catalana), Òmnium Cultural i l'AMI (Associació de Municipis per la Independència), «va suposar una mobilització per defensar la via unilateral».

 

A més, els agents destaquen que «el manifest va ser llegit per Josep Guardiola i pretenia mobilitzar tots els partidaris de la independència». Guardiola, preguntat per aquest tema, ha indicat: «ja veurem el que passa».