rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

EN DIRECTE

Empat tècnic entre Ernest Maragall i Ada Colau a Barcelona

El periodista Carles Francino defensa que «l'homeopatia és una cosa seriosa»

El català ha estat durament criticat per les seves paraules en favor d'algunes teràpies naturals
Carles Francino a 'La Ventana'   | Cadena SER

 

El periodista Carles Francino ha rebut un gran nombre de crítiques després d'una entrevista a l'espai que dirigeix i presenta a la Cadena SER, 'La Ventana'. El català va decidir convidar al programa el president de l'Associació Nacional de Professionals i Autònoms de les Teràpies Naturals per parlar de suposats tractaments com l'homeopatia, i algunes de les coses que van ser exposades per ell, i també per Francino, no han agradat massa.

 

El periodista afirmava en directe que no totes les teràpies naturals «són iguals», deixant clar que, per a ell, n'hi ha de bones i no totes són dolentes. De fet, va parlar de la carta amb el lema «parem les pseudociències que maten», signada per 400 científics i enviada a la ministra de Sanitat María Luisa Carcedo, afirmant que alguns d'aquests tractaments no són «nocius» ni obliguen a abandonar la teràpia mèdica convencional.

 

El periodista va parlar també del cas d'una dona que va morir per deixar de banda el seu tractament mèdic i canviar-lo per una d'aquestes teràpies. «Va abandonar un tractament ortodox, diguem convencional, contra el càncer a través d'una secta de Medicina Germànica... És una cosa molt rara, això. Una cosa és l'homeopatia, l'acupuntura i l'osteopatia que són coses absolutament serioses, i una altra cosa és com es regulin efectivament, però no s'ha de posar tot al mateix sac».

 

Crítiques a Twitter contra Francino

El fet d'haver donat visibilitat a les teràpies naturals, que estan sent molt criticades darrerament per experts que asseguren que no tenen cap tipus de credibilitat, i d'haver-ne parlat en favor, ha fet que moltes persones hagin criticat el periodista.

 

Per exemple, Javier Salas, encarregat de la secció de ciència d''El País', també del grup PRISA, escrivia un tuit en el qual es referia a les paraules de Francino, afirmant que l'«homeopatia no és una cosa absolutament seriosa, com ha dit».

 

 

No és l'únic que ha criticat les seves paraules, tant experts del sector com oients del programa han escrit les seves opinions.

 

 

 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris