rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Les persones reincidents a donar positiu en alcohol o drogues hauran de tractar-se abans de tornar a conduir

Aquells que siguin sancionats dues vegades o més en menys de dos anys seran avaluats per metges per analitzar si tenen dependència a l'alcohol o a les drogues
Imatge d'un dels rutinaris controls d'alcoholèmia de la Guàrdia Civil de Trànsit | Cedida

 

Els conductors reincidents en alcohol i drogues hauran de pagar doble penyora. Tots aquells que hagin comès dues o més infraccions d'aquest tipus en menys de dos anys, seran entregats a les autoritats sanitàries —personal mèdic convencional— perquè avaluïn si tenen un problema d'abús o dependència d'aquestes substàncies.

 

La Direcció general de trànsit (DGT), per tant, reforçarà i aplicarà aquesta nova mesura per prevenir accidents al volant a causa d'alcohol o drogues. Així mateix, el ministre Zoido ha dit que es creu que els reincidents poden tornar a incórrer en alcohol o drogues hauran de ser tractats per professionals tal com preveu el Reglament General de Conductors. 

Al fil de la nova norma, Juan Ignacio Zoido ha afegit que s'obriran procediments sancionadors per infracció a la normativa de trànsit si després d'haver-hi hagut un accident, el jutge arxiva les actuacions en la via penal. Així mateix, el conductor infractor no podrà quedar impune després de saltar-se la llei.

 

Protegir als ciclistes, la clau de la norma

Segons ha explicat el ministre en qüestió, l'objectiu de la nova norma passa per facilitar i protegir el trànsit de ciclistes per les carreteres convencionals. Així mateix, també en vol reduir l'accidentalitat, per la qual cosa s'informarà també als ciclistes en relació a rutes alternatives.

 

Zoido, però, no s'ha quedat aquí. Ja que la mesura, preservarà la integritat física dels ciclistes que circulin per les vies secundàries, augmentant els controls d'alcohol i drogues als matins dels dissabtes i diumenges.

 

Vetllar pels ciclistes, l'objectiu de la nova norma de la DGT | CatalunyaDiari.cat

 

Treballar per salvar vides

Sota aquesta premissa, Zoido ha presentat la nova normativa. Així, des del ministeri de l'interior volen encoratjar als ciclistes a què «oblidin la por» i potenciaran més campanyes com la de «Ànimes ciclistes», que en el seu moment ja va reportar molts èxits. 

 

Així mateix, els dissabtes i diumenges al matí —moments amb major trànsit de bicicletes a les carreteres comarcals— s'inseriran una sèrie de panells a la carretera perquè els conductors sàpiguen què fer en el cas de trobar una bicicleta a la carretera. Entre les normes, per exemple, hi podrem trobar que els conductors de vehicles han de deixar 1,5 metres de distància per avançar a un ciclistaFinalment, es potenciarà també l'ús de l'aplicació de la DGT Comobity, que avisa amb antelació a la resta dels usuaris de la presència de ciclistes en el seu recorregut. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris