Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El Piraña de 'Verano Azul' s'ha convertit amb un prestigiós enginyer medicinal

Va decantar-se per aquesta professió perquè de «metges n'hi ha molts»
Miguel Ángel Valero, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

'Verano Azul' és a la retina de molts catalans i espanyols. La mítica sèrie de TVE va entrar amb moltíssima força a les nostres cases als anys 80 i són molts els qui recorden amb molta estima els personatges de la cèlebre sèrie.

 

En particular, la imatge del Piraña sempre va ser molt estimada i caricaturitzada. Avui en dia, gairebé 40 anys després, l'actor que l'interpretava, Miguel Ángel Valero, té una vida molt diferent i, evidentment, allunyada de la petita pantalla.

 

Crida l'atenció, però, que en una entrevista quan era petit, l'aleshores actor va revelar que volia ser «zoòleg o enginyer elèctric». Dit i fet, ja que el mític Piraña ha pogut ajuntar les dues tasques a favor del benefici social.

L'enginyeria medicinal, nova tasca del Piraña

Miguel Ángel, de fet, relata que va acabar decantant-se per l'enginyeria perquè «metges n'hi ha molts». En una entrevista concedida a 'ABC', l'exactor ha revelat que es va enfocar cap a l'àmbit de la medicina per un motiu bàsic: «La tecnologia té una gran capacitat per millorar la vida de les persones». 

 

Miguel Ángel Valero, a 'Verano Azul' | Cedida

 

Valero, d'altra banda, és ara professor a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria i Sistemes de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de Madrid.

 

D'altra banda, aquest va ser escollit director del Centre de Referència Estatal d'Autonomia Personal i Ajudes Tècniques de l'IMSERSO. En aquesta tasca, de fet, aquest busca «afavorir l'autonomia personal».

Una societat inclusiva, l'objectiu de Valero

«Ajudo a particulars i entitats sobre la tecnologia adequada per a qualsevol activitat», explica Valero en ser preguntat per la seva feina. L'exactor, de fet, treballa per oferir alternatives a persones amb paràlisis o discapacitats a través de la «impressió 3D».

 

Amb aquesta tecnologia, finalment, Valero i els seus companys poden crear dissenys que serveixen de referència i rèplica d'altres nous formats.

 

«L'arquitectura accessible» és una altra de les tasques de Valero. Aquest explica que «ens arriben moltes peticions d'aquest tipus, ja que hi ha portals no accessibles», per la qual cosa la seva feina és «imprescindible».

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris