rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

La pitjor sanitat de l'Estat es troba a les Canàries, València, Andalusia i Catalunya

Les comunitats amb millor sanitat serien Navarra i el País Basc

 

La sanitat de Catalunya, entre les pitjors de l'Estat.   | CatalunyaDiari.cat

 

Segons l’últim informe de la Federació d'Associacions per la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP), les comunitats amb millors serveis sanitaris són Navarra i el País Basc. A l'altre extrem de la classificació trobem la Comunitat Valenciana i les Canàries, que repeteixen en aquest rànquing com a pitjors, juntament amb Catalunya i Andalusia, que aquesta última entra per primera vegada. La FADSP ha analitzat fins a 30 paràmetres diferents per poder determinar amb més exactitud aquesta classificació. S’han tingut en compte paràmetres com el finançament i els recursos, la política farmacèutica, les llistes d’espera, entre d’altres. El rang de puntuació començava als 28 i acabava als 114. Seguint aquest sistema, les Canàries resulta la pitjor situada, té 49 punts, mentre que Navarra, que és la millor, en té 90.

Seguint el podi de les millors valorades, es troben Aragó i Astúries. A continuació, entrarien Castella i Lleó, Castella la Manxa, Extremadura i Galícia dins el grup de les «regulars». I just per sobre de les pitjors, trobem La Rioja, Cantàbria, Madrid, les Balears i Múrcia. Sánchez Bayle, president de la FADSP, afirma que aquestes diferències són degudes a retallades relativament menors i a una major inversió per ciutadà, ja que per exemple, mentre que a Navarra, l’any 2016 el pressupost per càpita era de 1.633 €, el d’Andalusia era de 1.106 €. Aquesta última comunitat també es troba a la cua quant a llits hospitalaris per habitant, 2,49 per cada mil. Catalunya, al contrari, en té el doble. A més a més, pel que fa a les llistes d’espera, el temps per una cirurgia no urgent a les Canàries és de 182 dies, i al País Basc és de 50 dies d’espera.

 

El president de la federació ha insistit en el fet que no té relació el govern de la comunitat amb el lloc que aquesta ocupa, ja que s’han comparat aquelles que van canviar de partit l’any 2015, i per exemple, Extremadura, Castella la Manxa i Navarra han augmentat de posició, mentre que Cantàbria ha baixat. Les Balears i la Comunitat Valenciana s’han mantingut en la mateixa línia. Per aquestes raons, la FADSP insisteix en el finançament finalista: «Fins llavors no s’acabaran les diferències, perquè no hi ha garanties que les partides extres vagin directament a sanitat», com ha dit el president a 'El Español'.  

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris