rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un poblat suís estudia pagar 60.000 euros a persones que hi vagin a viure

Amb 240 habitants, les autoritats d'Albinen busquen combatre l'èxode rural
Albinen, el poble suís que podria oferir 60.000 euros per anar a viure-hi | Cedida

 

Una localitat suïssa anomenada Albinen estudia la possibilitat de pagar fins a 60.000 euros a les famílies que decideixin mudar-se a viure allí, segons informa cadena SER. El pròxim 30 de novembre, la proposta serà sotmesa a votació popular i llavors es decidirà de forma definitiva si la iniciativa s'engega.

 

El poble, situat al sud-oest de Suïssa, està situat a 1.300 metres sobre el nivell del mar dins de la vall del Roine, als Alps, i en ella resideixen unes 240 persones en l'actualitat.

 

A causa de l'èxode rural, moltes de les cases d'Albinen s'han convertit en segones residències. Una situació que els seus veïns intenten solucionar a través d'aquesta iniciativa.

Segons han indicat en un comunicat, aquesta proposta es considera una «inversió de futur» perquè el poble no es quedi despoblat i deixi de ser una simple destinació vacacional.

 

D'aquesta manera, estan disposats a pagar fins a 21.500 euros a cada adult que es traslladi allí i 8.500 euros per als nens, fins a arribar a un màxim de 60.000 euros per família amb dues condicions: que els adults siguin menors de 45 anys i que visquin al poble almenys deu anys.

 

No obstant això, la contrapartida es troba en l'ocupació i els habitatges: El preu mitjà de les cases d'Albinen ronda els 171.500 euros i l'oferta laboral és escassa, ja que el poble amb prou feines disposa de petites granges i horts.

 

En aquest sentit, han assegurat en el seu comunicat que a prop de la localitat hi ha dos pobles on es podria anar a treballar.

Aquesta proposta ja s'ha fet també a Itàlia

Aquest poble suís no és el primer a apostar per pagar als qui estiguin disposats a anar-se a viure allí. L'alcalde de Candela, un poble situat a la regió italiana d'Apulia, va decidir oferir 800 euros als solters que decidissin mudar-se allí, 1.200 euros a les parelles i 1.800 a les famílies de tres membres, a més de l'exempció d'alguns impostos.

 

De moment, fins a sis famílies ja s'han mudat al poble italià després de decidir acceptar l'oferta. Com a condicions, a Candela demanen fixar la residència al poble, llogar un habitatge i justificar un sou anual mínim de 7.500 euros. Actualment, aquesta localitat té 2.700 habitants.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris