rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

La policia espanyola continua amagant informació als Mossos d'Esquadra

Així ho assegura un document al qual ha tingut accés el diari 'Público'
L'intercanvi d'informació entre els cossos policials de l'Estat continua sent poc fluid | Cedida

 

Si bé semblava que tot havia canviat després dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, la deficient comunicació entre els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos policials de l'Estat sembla no tenir solució. I és que els intercanvis d'informacions sobre noves amenaces gihadistes són molt precaris, tot i les reiterades protestes de la Generalitat sobre la «desconnexió» de les xarxes internacionals d'informació policial, que pateixen els Mossos. El diari 'Público' ha tingut accés a un document que els serveis secrets dels Estats Units han enviat als cossos de policia espanyols a través del CITCO, on aquests lamenten que els intercanvis d'informacions no siguin «prou fluids».

Un exemple d'això és que el document enviat pel CITCO als Mossos està retallat, i que no hi apareixen informacions sobre el «servei» d'intel·ligència que l'envia, la data o a través de quins canals. Una mostra més, per al mitjà, que s'està dosificant la informació en matèria antiterrorista que arriba a la policia autonòmica catalana. Els Estats Units desmenteix, al mateix document, que l'atemptat de les Rambles de Barcelona del passat 17 d'agost es pugui relacionar amb l'alerta que 'El Periódico' va publicar després dels atacs.

 

Segons els serveis d'intel·ligència nord-americans, «no es té cap estimació que aquesta versió estigui relacionada amb els atemptats del 17 d'agost». El diari 'El Periódico' va crear una gran polèmica el 31 d'agost, després de publicar en portada un suposat avís que la CIA va enviar a la policia espanyola d'un atac «imminent» a Barcelona, i que el mateix Carles Puigdemont o el major dels Mossos, Josep Trapero, van desmentir.