Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Policia Nacional alerta de l'existència de nous prefixos utilitzats en l'estafa de la trucada perduda

Els estafadors utilitzen números amb una tarifació especial i que fan pujar molt la factura telefònica
Imatge d'una persona parlant per telèfon. | Cedida

 

L'estafa de la trucada perduda s'està multiplicant. La Policia Nacional ha alertat de l'existència de nous prefixos, el +881 i el +371, amb els quals s'estaria actuant. Molts dels habitants de Saragossa i Andalusia ja han patit les conseqüències econòmiques que suposa tornar la trucada i el nombre d'afectats podria expandir-se ràpidament en caure en la trampa.

 

Aquest mètode per estafar és cada vegada més comú i per evitar ser una de les víctimes no s'ha de tornar a trucar a aquest tipus de números, excepte que es doni el cas que s'estigui esperant una trucada de l'exterior.

 

Els estafadors utilitzen números amb tarifació especial i que fan pujar molt la factura telefònica: «Acostumen a ser números llargs amb prefixos de països estrangers». Així doncs, s'emporten una part monetària del que la víctima paga, la qual pot ser més alta o no en funció del temps en què una locució manté en espera a l'usuari.

 

La Guàrdia Civil ja va donar l'alerta

Els prefixos de països com Nigèria, Albània i Ghana són alguns dels que ja s'han utilitzat, així com va indicar la Guàrdia Civil en un missatge que van difondre a través del seu compte oficial de Twitter, alertant de l'estafa.


Alguns dels números més utilitzats als que mai s'ha de respondre, segons van informar les autoritats, contenen els prefixos següents: 355 (Albània), 225 (Costa de Marfil) i 234 (Nigèria). Els estafadors acostumen a trucar a la nit o a altes hores de la matinada perquè és quan la gent està dormint i costa més agafar el telèfon. D'aquesta manera, les víctimes veuen la trucada perduda en despertar-se.

 

 

El principal problema que s'ha trobat és que «la gent no denuncia» els fets i com que és molt difícil localitzar els responsables de l'estafa «mai s'acaba amb el problema». Una de les estratègies que segueixen els estafadors és canviar el seu número constantment per tal d'evitar ser enxampats.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris