ÚLTIMA HORA

🚨 Sánchez convoca una reunió amb Casado, Rivera i Iglesias al Palau de la Moncloa

La Policia Nacional alerta d'una estafa als caixers automàtics

Els lladres busquen als clients dels caixers automàtics i s'hi apropen per obtenir la clau PIN de les seves targetes
Els caixers automàtics, focus del problema | Cedida

 

Amb l'arribada del Nadal molts lladres aprofiten per fer-ne de les seves. És per això que la Policia Nacional ha alertat a la població d'una estafa de la qual moltes persones solen ser víctimes, precisament aquests dies, i que té lloc als caixers automàtics

  

  

En aquesta època de l'any, els caixers automàtics dels bancs es poden convertir en petits paranys que poden originar conseqüències desastroses. Durant les últimes setmanes, per exemple, una de les estafes més repetides és l'anomenada «estafa de l'ajudant», una tècnica amb la qual els estafadors intenten 'robar' el número PIN de la targeta de les seves víctimes.

D'aquesta manera, els estafadors aprofiten que la víctima està traient diners, per acostar-s'hi i veure el seu PIN. Per aconseguir-ho, els lladres poden: des de llançar algun bitllet o targeta als peus d'aquesta persona o simular que els hi cau la bossa, llançant totes les seves pertinences a terra per distreure-la. 

 

És en aquest moment quan una tercera persona s'acosta amb l'excusa d'ajudar a la víctima mentre intenta veure la clau o, fins i tot, robar la targeta i canviar-la per una de falsa. Per aquest motiu, la Policia Nacional ha publicat un missatge a través de les xarxes en la qual recomana no acceptar mai «l'ajuda de desconeguts a l'hora de retirar diners».

 

 

Com podem prevenir-ho? 

Així doncs, és recomanable revisar sempre al voltant i abstenir-se de treure diners en el cas que detectem que hi ha algú sospitós a l'espera que fem algun moviment. D'altra banda, també cal destacar que, per seguretat, és preferible operar al caixer automàtic que hi ha dins de la sucursal bancaria.

La Policia demana també que tapem amb la mà els dits a l'hora de marcar el codi PIN. Així, cal fixar-se en què no hi hagi cap càmera al terminal i cal comprovar també, que el teclat no estigui «fluix», ja que en aquest cas podria tractar-se d'un marcador fals que podria haver estat instal·lat pels lladres. 

 

Comentaris