El PP de València participa en la Loteria de Nadal amb el número del cas 'Taula' i surt premiat

El sorteig ha deixat 100 euros per dècim i 20 euros als populars pel nombre 22.514
Imatge de les participacions del Partit Popular a València. | ABC

 

Durant el matí d'aquest divendres 22 de desembre s'ha celebrat la Loteria de Nadal on els nens de Sant Ildefons, concretament Yuseff Salhi i Noelia Katiuska han cantat el premi gros de la Loteria resultant premiat el nombre 71.198.

 

El premi ha estat molt repartit i s'ha venut a gairebé una vintena d'administracions distribuïdes entre Vilalba, Màlaga, Jaca, Baeza, Sort, Madrid, Torrejón de Ardoz, Santander, Cadis, Sant Bartomeu, Múrcia, San Pedro del Pinatar, Granadilla d' abona i Benetússer.

 

Però aquest no ha estat l'únic número premiat del dia, ja que durant el matí també s'han sortejat la resta de participacions. En aquest sentit, el PP de València també ha resultat guanyador, no amb el premi gros, però ha aconseguit un premi de consolació a la Loteria de Nadal d'aquest any, tal com explica 'ABC'.

Els populars han estat agraciats amb uns premis menors, gràcies al número 22.514, que ha deixat 100 euros per dècim i 20 euros per papereta. La polèmica dels premis està causada per la relació directa que el bitllet agraciat té amb el cas 'Taula', ja que el compte en què el 2015 anaven a parar els ingressos de la Loteria de Nadal es troba investigada dins d'aquest cas. Cal assenyalar que el partit sempre juga al mateix número des de ja fa anys. Malgrat tot el que ha passat, continuen fent la mateixa aposta.

Imatge d'arxiu de Luís Santamaría | Cedida

 

El número relacionat amb el cas ‘Taula’

La gestió dels fons per finançar l'activitat política del Partit Popular a través de les participacions va canviar fa tan sols un any, al moment en què la recaptació va passar a un compte oficial del PP de la província de València. Aquesta decisió va ser una de les primeres regularitzacions que va dur a terme Luís Santamaría després d'ocupar el càrrec.

Al marc del cas que indaga el presumpte blanqueig de capitals al grup popular de l'Ajuntament, els investigadors van descobrir que els beneficis de la Loteria de Nadal s'ingressaven en un compte sense fiscalitzar i en una altra a nom de l'assessor Alejandro Fernández-Checa. Ell va comunicar a la gestora que en el compte que figurava com a titular hi havia més de 17.000 euros procedents de la venda de les paperetes.

 

Luís Santamaría va traslladar els fets a la Fiscalia Anticorrupció i al jutge Víctor Gómez, qui més tard van preguntar a l'assessor jurídic del PP, Jorge Carbó, sobre el real funcionament de la Loteria. Jorge va narrar que resultava necessari demanar autorització a Gènova i de l'organisme de Loteria i és una de les persones que també ha supervisat aquest procés des de l'any 2016.

 

Després d'aconseguir normalitzar els fets l'any passat, la venda de Loteria continua amb el mateix número. Aquest número, el 22.514, tan sols es pot adquirir a una administració de loteria en tot l'estat espanyol, concretament situada al número 23 de la plaça de l'Ajuntament de València, que es troba davant del consistori.

 

Cal destacar que amb aquest mateix número ja va tocar premis menors un mes abans d'esclatar la macrooperació. A més a la ciutat, els premis menors també van tocar als populars valencians gràcies al nombre 46.344.