rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

La presó d'Estremera podria estar prohibint a Oriol Junqueras anar a missa

Institucions Penitenciares asseguren que es troba en les mateixes condicions que la resta d'empresonats
La presó d'Estremera podria estar prohibint a Oriol Junqueras anar a missa  | Cedida

Oriol Junqueras porta ja més de 100 dies a la presó. Com a qualsevol altre empresonat, el centre penitenciari d’Estremera, al qual es troba, li imposa certes limitacions o prohibicions que ha de complir. Fa un temps ja va sortir a la llum que se li va prohibir sortir al pati de la presó durant 15 dies per haver concedit una entrevista a Rac1, cosa que no es pot fer.

 

Ara però, s’ha sabut que potser Junqueras té més prohibicions de les que hauria de tenir i és que sembla que el líder d’ERC no pot anar tant a missa com li agradaria, o com ho feia abans d’entrar a presó.

Té «dificultats» per anar a missa

Segons ‘Nació digital’, la direcció de la presó d’Estremera no permet a Oriol Junqueras acudir a missa i es degut a que podria «alterar l'ordre» de l'ofici. El líder d’ERC és un catòlic practicant i en més d’una ocasió ja havia explicat que a ell li agrada anar a l’església sempre que pot. Ara, però, sembla que no ho està fent tant com podria. 

 

‘El Periódico’ publica que, segons expliquen fonts del propi entorn de Junqueras, el que està passant és que li estan posant «dificultats» a l’hora d’anar a missa. Han explicat també que no han deixat que alguns bisbes el visitin. Tot i això no s’han donat més detalls sobre els fets.

 

En les mateixes condicions que la resta d’empresonats

Per la seva banda, Institucions Penitenciaries haurien negat aquestes afirmacions, assegurant que no se li està impedint de cap forma acudir a missa. Aquesta no és una prohibició que es faci habitualment als empresonats, i volen deixar clar que ell es troba en les mateixes condicions que la resta d'interns.

Del que si es té constància, és de què els Jordis i altres empresonats pel procés sí que anaven a missa. De fet, el mateix Jordi Turull va explicar que era precisament a les misses quan coincidia amb la resta d'exmembres del Govern que també es trobaven a presó, tot i que mai va arribar a parlar específicament d’Oriol Junqueras.

 

Junqueras demana empara al Constitucional

Després de més de 100 dies a presó, Oriol Junqueras no es dóna per vençut i segueix intentant sortir en llibertat. Aquest mateix dimecres va presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional per aconseguir la llibertat provisional.

 

La defensa del líder d’ERC reclama a l'alt tribunal que se li reconeguin «els drets fonamentals a la llibertat, a la llibertat ideològica, al jutge ordinari predeterminat per la llei, a la defensa, a la presumpció d'innocència, a la legalitat, a la participació i representació polítiques, al jutge imparcial, a la tutela judicial efectiva i a un procés amb totes les garanties».

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris