rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El preu dels peatges catalans augmentarà un 2% a partir del mes de gener

Aquesta pujada s'emmarca dins de l'acord a que va arribar el sector amb el govern espanyol l'any 2002
A partir del gener els catalans hauran de rascar-se la butxaca encara més per passar pels peatges. | Cedida

 

A més de la llum i l'aigua —que de forma «habitual» apugen els seus preus—, a partir del gener haurem d'afrontar un nou increment en la tarifa dels peatges estatals. Després de tres anys en què els preus s'han mantingut estables, a partir de l'any que ve l'augment serà d'un 2%.

 

Hi ha qui davant l'augment dels preus, i del fet que coincideixi en el temps amb el rescat a les 9 radials de Madrid previst pel Ministeri de Foment, no hi veu només l'efecte de la casualitat, sinó que ho relaciona de forma directa.

Aprofitar l'augment del trànsit

Amb aquesta pujada, i amb l'augment del trànsit que s'ha registrat en els últims mesos a les autopistes catalanes, el retorn econòmic per a l'estat pot ser molt destacable. En concret, seran els peatges de les autopistes AP-2 i AP-7, a Catalunya, les que se'n veuran afectades.

 

De fet, aquestes mesures ja es van pactar l'any 2002 en un acord a què el sector va arribar amb el govern espanyol pel qual s'establia la fórmula de la revisió automàtica. El preu dels peatges variarà en funció de l'IPC mitjà entre els mesos d'octubre d'un any i el següent, i l'evolució del trànsit.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris