URGENT

L'ATM fa marxa enrere i crea per sorpresa la T-Familiar

Prop de 480.000 vehicles es desplaçaran des de l'àrea de Barcelona en l'operació sortida del pont de Tots Sants

La mobilitat es preveu complicada a les vies d'accés a les zones de muntanya i l'interior com la C-16, C-17 i C-14 i també a l'N-145 cap a Andorra
Imatge d'un tram de la N-340, al terme municipal de l'Arboç, amb trànsit intens. | Gemma Sànchez / ACN

 

Gairebé 480.000 vehicles es desplaçaran des de l'àrea metropolitana de Barcelona en l'operació sortida del pont de Tots Sants, que s'inicia aquest divendres a les tres de la tarda, segons ha indicat el Servei Català de Trànsit. Aquest període festiu suposa la primera operació de trànsit de la tardor i, en aquest sentit, la mobilitat es preveu que sigui complicada a les vies d'accés a les zones de muntanya i l'interior com la C-16, C-17 i C-14, així com també l'N-145 d'entrada a Andorra, segons el Servei Català de Trànsit. Els desplaçaments dels usuaris cap a la muntanya també poden ser motivats per la temporada de bolets. Un total de 1.934 agents dels Mossos d'Esquadra realitzaran 1.474 controls en el conjunt de carreteres catalanes durant aquests dies.

Es preveu que les franges horàries que registraran més mobilitat i possiblement problemes de circulació a diferents punts de la xarxa viària seran aquest divendres entre les 17.30 i les 21.00 h i dissabte entre les 10.30 i les 13.30 h en l’operació sortida i dimarts que ve de les 17.00 a les 21.30 h en l'operació tornada. Quant a les mesures especials disposades, divendres a la tarda i dissabte al matí per afavorir la mobilitat de sortida a la C-16 entre Berga i Cercs s’anul·laran les vies lentes en sentit nord i s'obrirà el carril bus-VAO de la C-58 en sentit nord per a tots els vehicles.

 

D'altra banda, pel que fa a la mobilitat de retorn a l'àrea metropolitana de Barcelona, diumenge i dimarts a la tarda es cancel·laran les vies lentes en sentit sud a la C-16 al tram entre Cercs i Berga i a la cruïlla dels accessos a Berga Sud i Berga Centre s'instal·laran dos carrils especials de circulació en sentit Barcelona. A més, a l'AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès s'habilitarà un carril addicional cap a Barcelona a la calçada en sentit contrari (transfer). També, dimarts a la tarda el carril bus-VAO de la C-58 s'obrirà en sentit sud per a tots els vehicles. Durant aquests dies, un total de 1.934 efectius dels Mossos d'Esquadra duran a terme 1.474 controls en el conjunt de carreteres catalanes. El Servei català de trànsit recomana als conductors que extremin la prudència al volant en els desplaçaments durant aquest pont de Tots Sants.