Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Proposen celebrar amb una Patum extraordinària si Catalunya esdevé independent

La comparsa de la Guita Xica ho proposarà aquest divendres
La Guita Xica amb un missatge reivindicatiu del 'sí' al referèndum. | CatalunyaDiari.cat

 

Una de les guites de la Patum de Berga demanarà a l'Ajuntament organitzar una Patum extraordinària per la proclamació d'una Catalunya independent. Tal com ho recull Nació Digital, la comparsa de la Guita Xica presentarà a la reunió del Patronat d'aquest divendres, 22 de setembre, la possibilitat d'organitzar una edició especial d'aquesta festa tan significativa per celebrar la proclamació de la república catalana. Per tal d'incloure aquest punt a  l'ordre del dia de la reunió i que els membres del Patronat expressin el seu punt de vista, el cap de colla de la Guita Xica, Eloi Martínez, ha presentat una instància a l'Ajuntament. 

 

Les guites són un dels elements de La Patum més antics i singulars de la celebració, i antigament se'ls anomenava Mulassa, Mulafera i Mulaguita. Inicialment només hi havia la guita Grossa, però el 1890 es va incorporar la Guita Xica que, juntament amb la Grossa, són l'única comparsa de la Patum que continuen saltant exclusivament al so del Tabal. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris