Puigdemont escriu una carta en record al president Francesc Macià en el 84 aniversari de la seva mort

El president destituït ha volgut expressar des de Brussel·les que ara a Catalunya, «vivim en un estat de persecució a idees legítimes»
Imatge de Carles Puigdemont | Catalunya Diari

 

Aquest 25 de desembre se celebra el 84 aniversari de la mort de l'expresident Francesc Macià. Molts han estat els polítics que han volgut acostar-se fins a la tomba de Macià a Montjuïc per realitzar-li un homenatge. Els consellers destituïts Jordi Turull i Josep Rull hi han estat presents i han volgut fer arribar les paraules de Puigdemont en aquest dia de commemoració a la mort del primer president de la Generalitat republicana.

 

L'expresident Carles Puigdemont ha escrit una carta des de Brussel·les per participar en aquest homenatge, la qual ha estat llegida per Turull i Rull. En aquest escrit, Puigdemont ha assegurat que a Catalunya es viu «un estat de persecució de les idees legítimes». El cap de llista d'aquestes eleccions del 21-D de Junts per Catalunya també ha destacat que Francesc Macià «va patir persecució i exili».

 

Un dia de Nadal en «circumstàncies difícils»

Així mateix, el president destituït ha reivindicat els dirigents sobiranistes actuals com «continuadors d'una llarga cadena d'esforços i sacrificis» per defensar les institucions. Des de Bèlgica, Puigdemont ha enviat una carta on també ha recordat que avui, 25 de desembre, és un dia de Nadal sota unes «circumstàncies difícils».

 

Amb la carta llegida per Turull i Rull a Montjuïc a l'homenatge a Macià, s'ha volgut recordar que el primer president de la Generalitat republicana «va demanar als catalans que sabessin fer-se dignes de Catalunya». Així ha prosseguit l'ofrena a la seva tomba, on cada any es realitzen diverses ofrenes florals.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Finalment, Puigdemont ha conclòs el seu escrit dient: «Renovem els nostres compromisos d'oferir als catalans sense excepció el país millor, més just, pròsper, culte, solidari, sostenible i pacífic que es mereixen i que volem donar en herència a les generacions futures».

Els consellers destituïts Josep Rull i Jordi Turull canten 'Els Segadors' davant la tomba de Francesc Macià | CatalunyaDiari.cat