Quantes calories tenen les begudes alcohòliques?

Les quatre millors begudes alcohòliques per baixar quilos
Imatge de begudes alcohòliques. | Imatge d'arxiu

Les begudes alcohòliques aporten moltes calories per ració, unes 7 kcal per cada gram d'alcohol, a més són les anomenades «calories buides», és a dir, que no suposen cap nutrient per la nostra salut. Algunes begudes com la cervesa o alguns licors dolços, també aporten hidrats de carboni que augmenten el seu contingut total calòric. Tot i això, no és necessàri renunciar per complet a les begudes que contenen una alta graduació ja que amb l'ajuda de l'Adriana Oroz, nutricionista de Alimmenta, ja que ens ofereix una llista de les begudes alcohòliques que ens poden ajudar a mantenir la línia sense deixar de gaudir.

1. La sidra

Aquesta beguda que és molt popular en terres asturianes, s'elabora a partir de la fermentació de la poma. Es tracta d'una opció natural i és una de les begudes alcohòliques que menys calories té per ració, ja que ens aporta unes 45 kcal per cada 100 ml. 

 

2. La cervesa 

Una cervesa ens aporta unes 43 kcal per cada 100 ml, si tenim en compte que una mitjana són uns 330 ml, vol dir que ingerim al voltant de 140 kcal. L'opció sense alcohol té al voltant de 70 kcal. Així que l'anomenada «corva de la felicitat», segons l'experta, sempre tindrà relació amb la varietat de la cervesa i amb la quantitat que ingerim de la mateixa.

 

3. El cava

El cava és una de les begudes per excel·lència de reunions familiars i de festes nadalenques tot i que es podria convertir en una bona opció a partir d'ara ja que només aporta 65 kcal per cada 100 ml.


4. El vi

El vi pot ser un gran aliat per combatre els quilos, així que és interessant saber diferenciar entre els vins secs i els vins de taula, ja que aquests són baixos en calories. Els vins dolços tenen un alt contingut en sucres després de ser elaborats així que no serien tant beneficiosos. La millor opció sempre serà un vi negre que conté 63 kcal per cada 100 ml davant d'un vi blanc que conté 70 kcal per cada 100 ml.