Quatre hospitals de Barcelona, entre els deu millors de l'Estat

Així ho ha revelat l'Índex d'Excel·lència Hospitalària 2017, elaborat per l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada
Façana de l'Hospital Clínic de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Els hospitals de Barcelona Clínic, Vall d'Hebron, Quirónsalud i Teknon figuren entre els deu millors de l'Estat segons l'Índex d'Excel·lència Hospitalària (IEH) 2017, elaborat per l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada. 

 

Aquest índex, que s'ha elaborat mitjançant enquestes a 1.750 professionals de la salut de tot l'Estat, té com objectiu mesurar l'excel·lència en hospitals, tant públics com privats, d'acord amb els resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o el seu entorn, segons publica 'El Nacional'. 

 

 

L'Hospital Clínic de Barcelona, en segona posició

Segons els professionals consultats, la Fundación Jiménez Díaz de Madrid lidera per tercer any consecutiu l'IEH, mentre que l'Hospital Clínic de Barcelona i La Paz de Madrid es mantenen en segona i tercera posició, respectivament. 

 

Enguany, destaca l'ascens de l'Hospital Quirónsalud de Madrid que escala fins a la quarta posició —l'any passat va acabar setè— i els Hospitals Gregorio Marañón i l'Hospital Vall d'Hebron empatats en el cinquè lloc, i que pugen des de la desena i vuitena posició, respectivament. 

 

En setena i vuitena posició trobem, respectivament, l'Hospital Universitari Clínic San Carlos de Madrid i l'Hospital Quirónsalud Barcelona —després de la quarta posició assolida l'any passat—.

 

Finalment, l'Hospital Universitari i Politècnic la Fe de València, entra, per primera vegada, entre els deu primers, situant-se en el novè lloc, seguit del Centre Mèdic Teknon de Barcelona que per un lloc i se situa en la desena posició. 

 

 

L'IEH aposta per un sistema públic, gratuït i de qualitat

L'IEH de l'Institut Coordenades entén l'excel·lència hospitalària com la suma de qualitat assistencial, servei hospitalari, benestar i satisfacció del pacient, capacitat innovadora, atenció personalitzada i eficiència de recursos, apostant per la sostenibilitat d'un sistema de salut públic, gratuït i de qualitat. 

 

Divuit metges catalans entre els 50 millors de l’estat

Fa unes setmanes coneixíem que fins a 18 metges que resideixen i exerceixen a Catalunya destaquen entre una cinquantena de metges de l’estat espanyol. El que significa, de fet, que els hospitals de l’àrea metropolitana de Barcelona —que aglutina la major part dels hospitals de cabdal importància— compta amb el 36% dels millors metges de l’estat espanyol.