Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Què cal tenir en compte quan anem a collir bolets

En el moment d’anar a collir bolets hem de tenir en compte també quina és la forma correcta d’agafar-los
Collir bolets és una activitat típica de la tardor catalana. | Cedida

 

Arribades les primeres pluges de la tardor, són moltes les persones que començaran a anar als boscos més humits per tal d’emportar-se cap a casa els bolets més matiners de la temporada. A Catalunya fa molts anys que hi ha una gran tradició boletaire, i ara cada cop són més les persones surten de casa amb els seus cistells buits esperant tornar-los plens de bolets. Tot i que és una activitat entretinguda i que sembla que tothom pot fer, cal anar amb compte i amb una mica d’informació sobre com collir els bolets i sobretot sobre quins agafar i quins no, ja que hi ha espècies tòxiques.

 

La Generalitat publica al seu web un llistat dels bolets tòxics i dels comestibles que podem trobar a Catalunya. És molt important tenir en compte quins son aquests bolets tòxics que no hem d’agafar mai. El bolet considerat més perillós que pot trobar-se a Catalunya és l’anomenat farinera borda. Es tracta d’un bolet tòxic mortal, que a més és força freqüent en els nostres boscos, cosa que el converteix en un gran perill. És el causant de la majoria d’intoxicacions mortals.

 

Un dels grans problemes a l’hora de collir bolets i saber si es poden menjar o no, és que n’hi ha uns quants comestibles molt semblants a d’altres que són tòxics, i per tant, es poden confondre fàcilment. És el cas per exemple de la gírgola d’olivera o el fredolic metzinós, bolets tòxics que poden ser confosos amb el fals rossinyol i el fredolic respectivament, que sí que són bolets comestibles. El famós rovelló, el la llanega negra, el camagroc o el pinetell són alguns altres dels bolets comestibles que podem trobar als boscos catalans.

 

Farinera borda, el bolet més tòxic que podem trobar a Catalunya | Generalitat de Catalunya

 

 

 

 

En el moment d’anar a collir bolets hem de tenir en compte també quina és la forma correcta d’agafar-los. Algunes de les recomanacions més importants són posar-los en cistells de vímet i no en bosses de plàstic, ja que d’aquesta forma les espores cauen a terra i poden seguir creixent més bolets. És important també no collir-los quan són molt petits, agafar només els que ens emportarem a casa i fer-ho amb moderació, d’aquesta forma assegurem que seguirem tenint bolets durant molt de temps.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris