rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Què pots fer quan et deixa la teva parella? Set claus psicològiques

Un seguit de pautes psicològiques per afrontar aquest mal moment
Pautes per afrontar el moment quan la teva parella et deixa | Psicología y mente

Si bé l'amor és una de les experiències més increïbles que poden experimentar les persones, el desamor és una experiència traumàtica que pot afectar la nostra ment i el nostre comportament. El dol és un procés que es duu després d'una pèrdua, sigui d'una persona estimada que mor, d'una feina o també després de la ruptura d'una relació. El dol és un procés necessari i dolorós que, tot i ser universal, cada persona el viu diferent. 

Què pots fer quan la teva parella et deixa?

 

Aquest procés pot ser una experiència complicada i pot suposar un gran repte perquè la nostra autoestima en pot patir les conseqüències i el dolor pot ser difícil de gestionar. I encara que al principi de la ruptura sembla que aquest patiment no tindrà fi, el nostre cervell és un òrgan flexible, amb capacitat per reorganitzar-se a si mateix i adaptar-se a qualsevol situació. Amb el temps és possible refer la vida, seguir endavant i, en definitiva, recuperar el benestar i tornar a ser feliços. Si algú es troba en aquesta situació, en aquest article trobarà una sèrie de consells que t'ajudaran a superar la ruptura de parella. 

 

1. Accepta la situació

 

El primer pas per superar una ruptura de parella és acceptar la situació; en cas contrari, no es podrà seguir endavant ni recuperar la normalitat. Assumir-ho és clau per a qualsevol procés de canvi i la no-acceptació actua com una barrera entre nosaltres i la nostra felicitat. Acceptar aquesta situació no és fàcil però és necessari perquè la gent es trobi amb si mateixa. Si no es fa, la ràbia s'apodera del cos i el rancor no deixarà avançar. Això no vol dir que no es puguin experimentar algunes emocions negatives, com la frustració; tot i així, hem d'adoptar una mentalitat compassiva cap a nosaltres mateixos. En aquest sentit, la voluntat i el temps han de fer la seva feina.

 

L'acceptació arriba moltes vegades de la comprensió dels fets, cosa que pot ser un acte dolorós però és part de la vida i ajuda a mirar al futur i a no estancar-se en el passat. Entendre que l'amor no és un procés lineal sinó que hi poden haver recaigudes ens pot ajudar a superar els moments més difícils quan ens han deixat.

 

2. Centra't en tu mateix

 

Un dels principals problemes que podem tenir quan ens deixen és no centrar-nos en nosaltres mateixos. Moltes vegades, quan estem en parella, ens acostumem a estar amb algú i podem tenir un cert grau de dependència emocional. Estar solter és una gran oportunitat per dedicar temps per a nosaltres, per lluitar pel nostre creixement personal i pel que realment ens farà sentir bé.

 

Quan algú entra en sintonia aconsegueix el mateix i lluita pels seus objectius i les seves inquietuds, millora el seu benestar mental, i el seu equilibri emocional. Això ajuda a millorar l'autoestima i a triar la parella sense que sigui influït. Encara que no és fàcil reconèixer-ho, moltes persones no saben estar soles i busquen omplir el buit que senten amb algú més, sense parar-se a canviar els seus propis errors o enfortir la seva autoestima, afectada després de la ruptura.

 

3. Queda amb els amics i evita aïllar-te

 

Quan la relació s'acaba, la rutina diària i el fet de compartir gran part de la vida amb aquesta persona canviarà. El costum de tenir l'atenció de la parella sol ser el que més costa de superar. En aquests moments de solitud és quan més ens hem d'envoltar d'amics. Les relacions són essencials per a la nostra felicitat, especialment en aquests moments durs. Si estem en companyia, farem més plans, compartim els nostres pensaments amb altra gent, ens divertirem més, coneixerem gent nova i, en definitiva, ens sentirem millor.

4. Segueix sent actiu

 

Cal que tinguis plans i objectius, i que facis les activitats que et fan sentir bé, cosa que et permetrà alliberar alguns neuroquímics relacionats amb el plaer i la felicitat (endorfines, serotonina, etc.) i et farà divertir en diversos moments. Fer exercici físic, estudiar el que t'agrada o anar al cinema t'ajudarà a no caure en la tristesa i la inactivitat, que pot ancorar-te en els teus pensaments negatius i el teu patiment.

 

5. No et culpis a tu mateix

 

Tots en algun moment de la nostra vida hem passat per això, però ningú no es mor de desamor. Tot i que quan la nostra parella ens deixa pot fer-nos sentir culpables per com ha anat la relació, en realitat les parelles estan formades per dues persones i, generalment, quan es trenquen, les dues persones tenen part de culpa. Pot ser que en algun moment hagis comès algun error, però ets humà i has d'acceptar-ho com a part de la vida. Al cap i a la fi, ningú no és perfecte.

 

6. Abandona el rol de víctima

 

El fet que no et culpis no significa que hagis d'adoptar el rol de víctima. Tampoc no és positiu que et compadeixis i adoptis aquest rol; culpar l'altra persona tampoc no és la solució. En aquests casos, només hi ha un camí per recuperar el benestar: enganxar-se de nou a la vida i connectar amb les teves pròpies necessitats i objectius, és a dir, lluitar pel propi creixement personal.

 

7. Ves a teràpia psicològica

 

A vegades algunes persones poden tenir dificultats per superar la ruptura de parella. En aquests casos, la tristesa i l'ansietat poden ser alguns símptomes que es manifesten, al costat d'altres com la falta de gana, la pèrdua de pes, la desmotivació i l'aïllament, els canvis en el patró de somni i la incapacitat de gaudir coses que eren considerades plaents, entre altres.

 

Si bé en etapes inicials de la ruptura aquests símptomes poden ser normals, no ho són si es perllonguen en el temps. Si després de les primeres setmanes la persona és incapaç de refer la seva vida i superar el desamor, pot ser que necessiti ajuda professional per aprendre eines que l'ajudin a superar el mal moment pel qual està passant, deixar de costat les obsessions, aprendre habilitats socials per conèixer a noves persones i, en definitiva, recuperar el benestar i la felicitat.

 

Instituto Mensalus: experts en ajuda psicològica per superar la ruptura de parella

 

Institut Mensalus és un centre de psicologia a Barcelona (presencial i en línia) que està a l'avantguarda de la intervenció psicològica i compta amb un equip de psicòlegs altament especialitzats en teràpia de parella i en teràpia de dol. Per tant, si et sents identificat amb les línies anteriors, aquesta clínica pot proposar-te solucions i ajudar-te a superar el mal tràngol pel qual estàs passant. És la solució més adequada per restablir l'equilibri a la teva vida.

 

Mensalus és una institució de referència, que amb més de 35 anys d'experiència, t'ofereix recursos positius per superar aquesta dura etapa, caracteritzada per una gran tristesa, angoixa, ansietat i confusió, i pot ajudar-te a aprendre noves maneres de relacionar-te amb les teves pròpies emocions. Així mateix, pot proporcionar-te eines per recuperar de nou la teva autoestima i, amb això, la teva felicitat.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris