rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada día al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

Quins supermercats tenen els millors congelats i refrigerats?

Un estudi de l'OCU ho detalla

Segur que ja saps que és molt important conservar la cadena del fred dels aliments durant el seu emmagatzematge, en els establiments, durant la compra i un cop els tens a casa. Trencar la cadena del fred escurça la vida útil dels aliments i passa factura a la seva qualitat... i a la teva seguretat.

Els productes refrigerats han de mantenir-se freds, però en l'actualitat no hi ha cap normativa vigent que estableixi els límits de temperatura. El que és clar és que per sobre dels 7 °C comencen els problemes, ja que els microorganismes que viuen en els aliments es multipliquen més del compte i poden deteriorar-los o, en el cas dels patògens, arribar a causar greus intoxicacions.

 

En el caso de los congelados, el riesgo no son los microorganismos sino la textura. Cuando suben las temperaturas los cristales de hielo crecen o se reagrupan y dañan las células. Al final la textura resulta molt més áspera i rugosa

Els millor conservats són els congelats

Termòmetre en mà, revisem si els aliments es troben a la temperatura correcta a les càmeres de fred i congelats dels supermercats i hipermercats. Es visiten 63 establiments de sis ciutats diferents. No és la primera vegada que ho fem: ja al 2011 es va fer un estudi similar. La situació entre els refrigerats és molt millorable: hi ha una gran majoria que tenen les càmeres obertes o no tenen portes, a on la temperatura es dispara.

 

Els embotits no haurien de superar els 6 °C, però a les càmeres sense portes ho fan molt sovint. En canvi, amb els congelats hi ha menys problemes.

 

On es conserven millor?

Segons un estudi de l'OCU, Hipercor és la cadena amb millors resultats. Eroski, en canvi, queda a la cua de la classificació. En general, els resultats són bastant millors que fa uns anys: només Mercadona i Eroski baixen la nota lleugerament, però cal destacar la millora dels establiments d'Alcampo, Hipercor i Carrefour.

 

El gràfic per supermercats | OCU

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris