rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El referèndum pot comportar penes de presó, fiances i inhabilitacions per als membres del Govern

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya investigarà el Govern per presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics
Carles Puigdemont signant el decret de convocatòria del referèndum | Cedida

 

La celebració del referèndum podria tenir greus conseqüències que afectarien diversos polítics catalans a favor del sí. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va admetre a tràmit el passat divendres, 8 de setembre, les dues querelles presentades per la Fiscalia Superior de Catalunya contra tots els membres del Govern i cinc dels set membres de la Mesa del Parlament —entre ells la presidenta del Parlament, Carme Forcadell— per la convocatòria del referèndum independentista de l'1-O.

Els presumptes delictes que investigarà el TSJC són de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics, que comporten greus càstigs que inclouen des del pagament de fiances fins a la suspensió del seu càrrec, que en alguns casos es podria convertir en una inhabilitació de tota la seva vida política. A més, cal recordar, que cometre un delicte per malversació de fons públics pot comportar penes de fins a vuit anys de presó. D'aquesta manera, la celebració del referèndum podria suposar conseqüències nefastes per al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tots els membres del Govern. A més de la investigació oberta, la Fiscalia també ha instat els alcaldes i les forces de seguretat que posin tots els mitjans necessaris per evitar que se celebri la consulta sobiranista el pròxim 1 d'octubre. En cas contrari, els implicats també podrien patir greus condemnes per part de la justícia.