Renfe tancarà durant dos mesos l'estació de Sabadell Centre per remodelar-la

Romandrà tancada del 23 de juliol fins al 19 de novembre
Estació de tren de Sabadell | Cedida

 

L'estació de Renfe de Sabadell Centre romandrà tancada del 23 de juliol i fins al 19 de novembre per remodelar-la i fer-la accessible. Les obres consistiran en: instal·lar dos ascensors per connectar les andanes amb el vestíbul i un d'aquest amb el carrer; col·locar escales mecàniques del vestíbul al carrer; una nova escala mecànica a l'andana 1; fer actuacions per facilitar el recreixement i perllongació de les andanes; instal·lar encaminaments a tota l'estació, rehabilitar de forma integral el vestíbul; urbanitzar els accessos amb la instal·lació d'una nova marquesina; millorar els sistemes d'informació al viatger i adequar i millorar l'enllumenat de vestíbul i andanes.

Per a facilitar la mobilitat dels viatgers afectats, entre el 23 de juliol i l'11 de setembre, s'habilitarà un servei d'autobús entre Sabadell Centre i Sabadell Sud i entre el 12 de setembre i el 19 de novembre, hi haurà el servei de llançadora que anirà de Sabadell Nord a Sabadell Centre i un altre de Sabadell Sud a Sabadell Centre. «Per a l'Ajuntament aquest era un dels aspectes importants en les negociacions mantingudes amb l'empresa, ja que la ciutat no pot tenir aquest punt tan estratègic durant tant temps tallat al trànsit», ha apuntat Maties Serracant, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat.

 

Durant tot el període d''afectació, Renfe i els FGC han establert un acord pel qual els títols de transport de Renfe seran vàlids per accedir als serveis de FGC a les estacions ubicades a Sabadell. I, a més d'una campanya específica de comunicació que la companyia endegarà, hi haurà personal d'atenció al client que guiarà i orientarà els clients durant aquest període. Amb aquesta actuació, l'empresa convertirà la instal·lació en accessible i donarà resposta a una demanda històrica del municipi. Aquests treballs disposen d'un pressupost de 2,4 milions d'euros.