rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

ARA MATEIX

🔴 Matí de retencions importants a l'Àrea Metropolitana

Reparar o netejar el cotxe al carrer pot comportar multes de 30 a 3.000 euros

Així ho dicta l'article 2 del Reglament General de Circulació
Motor d'un cotxe | Cedida

 

Potser inspirats per les clàssiques comèdies americanes veiem normal la típica imatge d'algú netejant el seu cotxe al mig del carrer. L'escena té variants: des del vehicle que es mulla amb un cub d'aigua, fins a l'ensabonat manual amb una baieta. No obstant això, a Espanya realitzar aquestes activitats al carrer no només està prohibit sinó que, a més, està multat.

Multes que arriben als 3.000 euros, segons cada comunitat 

La broma pot sortir-te molt cara, ja que les multes van des dels 30 als 3.000 euros de sanció. A més, no es limita a la neteja al carrer; també el manteniment general del vehicle està castigat amb la mateixa sanció.

 

 

Es tracta d'una de les poques sancions que poden posar sense la necessitat que la persona estigui conduint. Òbviament això no vol dir que estigui prohibit fer el manteniment del cotxe, al contrari també és obligatori, només que s'exigeix fer-ho en un entorn especial. Així ho subscriu l'article 2 del Reglament General de Circulació, que defensa l'obligatorietat dels usuaris de mantenir nets els carrers i l'entorn.

 

Aquesta llei emfatitza, a més, que els sabons pels vehicles, o els abocaments d'oli poden contaminar o resultar perjudicials per al nostre entorn i les persones, igual que ho poden fer les eines deixades a terra, que poden arribar a ocasionar accidents.

 

 

De fet, com explica el bloc de 'Pepecar', les sancions varien depenent de la seva gravetat, però també del lloc on et trobis. El web citat, empren el següent exemple: «A Madrid, les sancions greus estan penades amb multes d'entre 500 i 3.000 euros, les segones d'entre 750 i 1.500 euros i les últimes de fins a 120 euros. A Barcelona sol ser una multa simbòlica, ja que només et carregaran amb uns 30 euros. A Sevilla la penalització d'aquestes pràctiques pot ascendir als 120 euros».

 

 

 

Així queda clar que netejar el cotxe al carrer és una mala idea i que, al seu lloc, el millor és fer-ho en llocs habilitats per a això.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris