Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Representants musulmans i pakistanesos demanen estudiar l'islam i menjar halal a les escoles a la diputada musulmana d'ERC

Najat Driouech formarà part del Parlament en ser escollida diputada i es convertirà en la primera dona musulmana en ser-ho
Najat Driouech al costat de Marta Rovira | Cedida

 

El Parlament de Catalunya ja té a la primera diputada musulmana. Després de sortir escollida en el número 10 de la candidatura d'ERC per Barcelona, Najat Driouech formarà part del Parlament. Driouech porta des dels 10 anys a Catalunya, i a més de ser filòloga, era tècnica de treball i formació a l'Ajuntament del Masnou. Marta Rovira va conèixer-la l'any 2013 en una conferència a Vic.

 

A partir d'ara serà recordada com la primera dona musulmana en convertires en diputada, però la seva presencia també serà clau, ja que ella pot arribar a representar els més de 600.000 musulmans que viuen actualment a Catalunya. A més el seu objectiu serà el d'augmentar la presència de l'islam a la societat.

Les demandes a la diputada musulmana

La diputada d'ERC al Parlament ha rebut les felicitacions d'alts càrrecs de la societat musulmana i pakistanesa, com és el cas del president de la comunitat pakistanesa Pak Federació d'Espanya. Saqib Tahir l'ha felicitat a través d'una publicació a les xarxes socials: «A més del programa del teu partit ERC, tens moltes responsabilitats per representar la societat musulmana a Catalunya».

 

Menjar halal i estudiar l'islam

A més, Tahir anima a Najat Driouech a ser treballadora i «ser recordada com una dona històrica pels musulmans a Catalunya». És en aquest sentit que el representant ha volgut realitzar diverses surgències de propostes que es podrien presentar gràcies al seu nou càrrec com a diputada.

 

En aquest sentit, ha demandat que es pensés a implantar l'ensenyament de l'islam i menjar halal als centres escolars, i cementiris propis pels ciutadans musulmans. Cal recordar que el programa electoral del partit de Driouech, ERC, inclou projectes d'educació inclusiva, contra la segregació escolar, o afavorir la presencia a espais públics a persones de diferents cultures.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris