rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Un retrat robot fet amb les llums del cotxe va guiar a la Guàrdia Civil fins a 'El Chicle'

Un equip d'enginyers va treballar durant mesos a través de petites pistes
La Guàrdia Civil amb l'Alfa Romeo de la dona de 'El Chicle' | CatalunyaDiari.cat

 

El cotxe de 'El Chicle' era un dels pals de paller de l'informe que la Guàrdia Civil havia redactat sobre la mort del cas Diana Quer. El que no havia sortit a la llum, però, és que un equip d'enginyers va treballar durant mig any en el retrat robot d'un Alfa Romeo gris que podria haver portat a Diana Quer, en cas que Abuín no hagués confessat.

 

Segons recull 'El País', a través d'una sèrie d'imatges, els investigadors es basaven amb una sèrie de «boles de llum», al·legant la mala qualitat de les càmeres de l'autovia.

 

Al cap d'un temps, la benemèrita explica que van rebre uns vídeos en els quals s'apreciaven «més boles de llum». Per això mateix, els investigadors es van veure obligats a reconstruir la marca, grandària i altres característiques del vehicle a través de les pèssimes imatges que tenien. 

El cotxe de 'El Chicle' va ser identificat entre altres 3.000 vehicles

Un total de 40 càmeres no van ser suficients per localitzar exactament el vehicle d'Abuín. Segons afirma el mitjà citat, els agents van treballar durant gairebé 200 dies amb unes imatges que convidaven a la confusió, fins que mesos després van trobar una prova clau del cas: el mòbil de Diana Quer, que estava tirat al fang de Taragoña.

 

Així doncs, gràcies a la nova informació del mòbil, els investigadors van poder descartar milers de vehicles —segons el mitjà esmentat la llista ascendia fins 3.000 vehicles— per centrar-se, únicament, en tres sospitosos. 

 

'El Chicle' en una imatge d'arxiu   | El Español

 

Els dos primers van ser descartats. El primer, de fet, va ser rebutjat després de molt de temps d'investigar-lo; i el segon mai va ser ni identificat ni localitzat. La història del tercer, però, va ser completament diferent i definitiva. Un Alfa Romeo 166 va resultar ser el vehicle en el qual 'El Chicle' va segrestar i assassinar a Diana Quer.

 

Així mateix, el cotxe també va ser identificat com el vehicle emprat per Abuín, per intentar dur a terme la violació de la jove de Boiro que va acabar denunciant-lo.